Un bărbat a decedat pe munte, pentru că maşina salvamontiştilor este sechestrată.

Ieri, un turist şi soţia lui efectuau o drumeţie pe un traseu din Pietrosul Rodnei, când a suferit un accident vascular. Soţia a sunat imediat la 112. Pentru că niciun elicopter nu era disponibil să preia cazul, dispeceratul a apelat la Salvamontiştii din Borşa. Însă nici ei nu au putut interveni imediat, scriu cei de la observator.tv

Bărbatul avea 68 de ani şi datorită faptului că salvatorilor le-a luat două ore şi jumătate să ajungă la victimă, acesta a decedat.

Salvamontiştii de la Salvamont Borşa au venit pe jos, pentru că maşina de intervenţii fusese sechestrată cu o zi înainte de un executor judecătoresc.

Autoturismul de care se foloseau salvamontiştii aparţine Primăriei din Borşa, doar că a fost confiscat de o asociaţie care susţine că autorităţile îi datorează 17 mii de hectare de pădure. Asta chiar dacă unul dintre fondatori a mărturisit deja că cererea se bazează pe acte false.

Sorin Ion Timiș, Primar Borșa: “Nu se poate folosi maşina pentru că maşina este sub sechestru şi dacă o scoţi în drum automat îţi ia poliţia numerele şi îţi face dosar penal”. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În acel moment, salvamontiştii au plecat cu o maşină personală. Dar din cauza drumului greu, automobilul s-a stricat după doi kilometri. Salvatorii au luat-o pe jos.

Şeful de la Salvamont Borşa, domnul Ioan Timiş, a declarat: “Am făcut două ore şi jumătate. Cară targă. Am luat cu noi şi doi asistenţi de la UPU Borşa. Cară şi bagajele lor în cârcă. În două ore şi jumătate am ajuns la victimă.”

Turistul, care venise din Deva, a fost resuscitat timp de o oră, dar nu a mai putut fi salvat. Salvamontiştii spun că astfel de cazuri se pot întâmpla oricând, în lipsa maşinii de intervenţie.

Ioan Timiş, şef Salvamont Borşa: “Am avut, ieri, încă o solicitare, un diabetic la Pasul Prislop. Am trimis un taxi să-l ia”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv