O fetiţă venită din SUA în vizită la bunicii din România, strânge gunoaiele aruncate de oameni, în Galaţi şi Mamaia

Ema este un copil normal de doar nouă anişori şi are o voință greu de egalat. A venit din America în vizită la bunicii din România şi s-a speriat de câte gunoaie aruncă românii oriunde s-ar afla ei.

Micuţa are o ambiţie fără margini şi vrea să salveze planeta de gunoaie. Pentru a realiza ceea ce și-a propus, inițiază campanii de strângere a gunoaielor. După doar câteva ore, Ema a reuşit să convingă mai mulți copii să i se alăture pentru a strânge gunoaiele din centrul orașului Galați, scriu cei de la digi24.ro

„Facem curat în acest sector, câțiva copii au venit să ma ajute ceea ce este foarte frumos. Am făcut și niște aranjamente pentru mâine”, a spus Ema, mica salvatoare a planetei.

Tatăl Emei a declarat, pentru Mediafax, că totul a început de la pasiunea copilului pentru oceanele și mările lumii. Pentru că planeta este din ce în ce mai poluată, Ema a realizat că vrea să ajute și a decis să curețe locurile pe care le vizitează.

„Știați că în lume apar mai multe deșeuri zilnic decât câte stele sunt în Galaxia noastră? Eu sincer nu știam până nu am auzit asta de la fiica mea de 9 ani. Locuiește în SUA și în fiecare vacanță de vară își vizitează bunicii din România. Vara aceasta nici n-a apucat să iasă din aeroport și primul video pe telefon a fost să îmi arate cum arătau oceanele lumii în anii 90 și cum arată acum, pline de sticle de plastic și deșeuri ce periclitează traiul viețuitoarelor mării. Bineînțeles că am aprobat-o, dar am crezut că e doar o fază, ceva de moment și va trece ușor la altele mai copilărești pentru vârsta ei. Au trecut deja 3 săptămâni și nu a fost zi în care să nu mă bată la cap să ieșim să strângem gunoaiele”, a povestit tatăl Emei, fata care vrea să salveze planeta. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Datorită iniţiativei ei, copiii au început să fie modele pentru mai mulți adulți care s-au oferit să ajute şi împreună să strângă gunoaiele din zonele de agrement din Galați și de pe plaja din Mamaia. Copiii au devenit un model pentru mai mulți adulți care s-au oferit să ajute.

Majoritatea cetăţenilor gălățeni laudă inițiativa copiilor, însă sunt și cetățeni care trag un semnal de alarmă privitor la starea comunității.

„Vai de noi și de educația noastră ! Au ajuns niște copilași de 9-10 anișori să facă ordine în urma noastră!!! Mare rușine! Dar ne este?”, a scris un gălățean, fiind completat de altă persoană: „Bravo, copii! Și trist în același timp! Pentru ca acele gunoaie nu ar trebui să fie acolo. Acele gunoaie sunt aruncate tot de oameni, oameni cu copii acasă, copii care poate strâng acum după ei…Trist!”. (reportaj realizat de Mediafax)

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul digi24.ro