Un român de 21 de ani a câştigat UN MILION de DOLARI din jocurile video pe calculator

Există în România, tineri care au realizat că se pot îmbogăţi din jocurile video. Cu toate acestea, jocurile pe calculator le pot aduce bani sau îi pot îmbolnăvi pe cei pasionați, scriu cei de la stirileprotv.ro

În ţară există români care participă la competiții internaționale, iar unul a câștigat un milion de dolari la cel mai important concurs de jocuri pe calculator din lume.

Statul în faţa calculatorului mai tot timpul aduce şi multe probleme care uneori sunt foarte greu de tratat. Creşterea nivelului de stres este una din problemela principale, iar unii adolescenți, ajung să se izoleze și să devină violenți, avertizează specialiștii.

Amir are 24 de ani şi este cel mai bun din ţara noastră la Defence of the Ancients, jocul cunoscut în întreaga lume drept DOTA. Se joacă pe calculator de când era mic, iar la 21 de ani a fost primul român care a câştigat un milion de dolari la cel mai mare turneu din lume, în Statele Unite ale Americii.

Amir: ”Când am văzut că am ajuns în finală, ameţisem, mă luase transpiraţia, tremuram tot. Este o profesie în toată regula, dacă ajungi la nivel de top. Necesita foarte multă atenţie, foarte multă dedicaţie, nu e aşa uşor cum crede lumea, că stai şi te joci.” Articolul continua dupa reclame …

loading...

Un alt tânăr recunoscut pentru că este şi cel mai bun din România la League of Legends este “Ang”, de 24 de ani.

Ang: ”E o senzaţie foarte plăcută, ţi se zbârleşte pielea pe tine. E ca şi cum ai juca un sport. Când am venit acasă cu o sacoşă de premii mai mare ca mine, mama nu a ştiut ce să zică.”

Puţini ajung însă la asemenea performanțe.

Ang: ”E foarte important să fii inteligent. Trebuie să-ţi meargă mintea în situaţii cheie. Gândeşti situaţia corectă într-o secundă sau în 5. Să ai o agilitate foarte bună în mâini, coordonarea ochi-mână e foarte importantă.”

Amir: ”Nu e aşa uşor cum crede lumea, că doar apeşi nişte taste. E foarte mult stres psihic. Nu poţi să ţii o relaţie sănătoasă, ignori foarte multe probleme.”

În străinătate, concursurile de jocuri video sunt la un alt nivel decât în România, iar câştigurile pot ajunge de multe ori, la sume de milioane de dolari.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro