“Dacă după viol victima rămâne însărcinată, înseamnă că i-a plăcut”, declară Vasile Răducă, profesor universitar şi teolog ortodox

Cine este Vasile Răducă şi de ce a stârnit rumoare în urma declaraţiilor date într-un interviu de la radio. Vasile Răducă este un teolog care predă cursuri de Teologie dogmatică și simbolică la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, scriu cei de la maiaproape.com

Putem spune despre domnia sa că este una dintre vocile de maximă competență ale ortodoxiei românești, într-o poziție în care formează, la nivel înalt, viitori preoți și teologi.

Cei de la paginademedia.ro au scris despre unele afirmaţii făcute de acesta, pe care cei de la CNA le-a considerat demne de sancțiune. Astfel, într-o emisiune radio, preotul Răducă a răspuns ascultătorilor, reușind în doar câteva fraze să își arate ignoranță față de funcționarea elementară a organismului uman, să fie un exemplu de intoleranță și rasism, și să lanseze prejudecăți halucinante.

Întrebat de o ascultătoare dacă sunt tot daruri de la Dumnezeu copiii proveniți din violuri, preotul ortodox răspunde: „Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.”

Despre utilizarea prezervativului, teologul crede: „În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare. În actul sexual, femeia primește ceea ce bărbatul este dator să-i ofere. Lichidul spermatic cuprinde o serie de substanțe chimice care neutralizează extrogenii pe care îi are organul femeii.” Articolul continua dupa reclame …

loading...

Atitudinea despre relația cu o persoană de origine musulmană, de asemenea, este imposibil de interpretat greșit: „Aaa, vai de noi! (…) Doamnă, eu v-aș da două răspunsuri. Înainte de toate, rugați-vă… rugați-vă la Dumnezeu ca fata dumneavoastră să termine cu această relație. […] Vă rog să rețineți că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere.”

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei, se detașează complet de afirmațiile profesorului universitar teolog: „Nu pot decât să exprim foarte clar, de la început, că ne aflăm într-o situație deplorabilă. N-am venit să-l scuz, chiar mă detaşez radical de absolut toate afirmațiile făcute de acesta. Nu reprezintă în niciun fel un punct de vedere ortodox și insituțional, poate fi cel mult un punct de vedere personal. Formulele sale jignitoare punctual, folosind un termen pe care îmi e și jenă să-l reproduc, legat de o persoană care aparține cultului islamic și cele legate de viol sau sexualitate, reprezintă puncte de vedere private ale părintelui. Instituția pe care o reprezentăm nu are nicio legătură cu asemenea viziune.”

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul maiaproape.com Articol preluat INTEGRAL.