Italia: o mamă este diperată pentru că fostul ei soţ a plecat în România cu fetițele lor și acum sunt de negăsit

O româncă rezidentă în Italia este acum în pragul disperării. Femeie în vârstă de 29 de ani trăieşte în localitatea Imola, împreună cu cele două fetiţe ale ei în vârstă de trei şi respectiv cinci anişori. În luna august, fostul ei soţ de care se despărţise de aproximativ doi ani, a rugat-o pe aceasta să-i dea fetiţele pentru a petrece cu ele o mica vacanţă în România, scriu cei de la rotalianul.com

Cei doi au convenit ca fetiţele să se întoarcă în Italia pe data de 22 august. Cu toate că au trecut cinci zile de atunci, disperarea mamei vine de la faptul că fostul ei soţ nu poate fi contactat în niciun fel şi nu se ştie nimica despre el şi fetiţe, conform celor de la Bologna Today.

Tânăra mamă a fost căsătorită cu bărbatul român în vârstă de 39 de ani și au două fetițe împreună. Căsnicia lor s-a destrămat cu timpul, iar cei doi s-au separat.

În cursul zilei de luni, 26 august 2019, conaționala noastră a mers la carabinieri pentru a-l denunța pe fostul soț, iar aceștia au început verificările de rigoare și vor da startul unei anchete în colaborare cu Poliția Română pentru a le găsi pe fetițe. Tatăl lor ar putea fi acuzat astfel de răpirea și reținerea minorelor în afara țării de rezidență a acestora, care este Italia.

Ce prevede legea italiană în astfel de cazuri?

loading...

Conform art. 574 bis din Codul Penal italian, cu excepția situației în care fapta constituie o infracțiune mai gravă, oricine răpește un minor de la părintele care își exercită răspunderea părintească sau de la tutorele, conducându-l sau reținându-l în străinătate împotriva voinței aceluiași părinte sau tutore, împiedicând exercitarea integrală sau parțială a răspunderii părintești, se pedepsește cu închisoare de la unu la patru ani.

Dacă faptul prevăzut la primul paragraf este comis împotriva unui copil care a împlinit vârsta de paisprezece ani și cu acordul acestuia, se aplică închisoare de la șase luni la trei ani.

Dacă faptele menționate la primul și al doilea paragraf sunt săvârșite de un părinte în detrimentul copilului minor, condamnarea atrage suspendarea exercitării responsabilității părintești.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com