O tânără de 20 de ani a fost prinsă când îşi VINDEA BEBELUŞUL pentru suma de 15.000 de lei

Astăzi, într-un comunicat de presă, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj a anunţat că o tânără de 20 de ani din judeţul Sălaj a vrut să-şi vândă cu 15.000 de lei bebeluşul născut în luna iulie, unui bărbat din judeţul Cluj, scriu cei de la alegatorul.ro

Pentru a nu fi prinşi şi pentru a masca vânzarea copilului, cei doi au declarat la Starea Civilă că bărbatul este tatăl biologic al copilului. Pentru fapta comisă, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual.

”La data de 05.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor R.A. şi M.N., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual”, a transmis, vineri, DIICOT.

Sursa citată a precizat că, în 20.07.2019, tânăra de 20 de ani, din judeţul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordată de inculpatul M.N., în vârstă de 54 de ani, din judeţul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul.

”În acest scop inculpatul M.N. i-a oferit inculpatei R.A. suma de 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an. Articolul continua dupa reclame…

loading...

Pentru a da aparenţă de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata R.A. a fost de acord cu propunerea inculpatului M.N., cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul M.N. este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască şi pe cale de consecinţă să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său”, a mai transmis DIICOT.

Procurorii au precizat că, în data de 23.07.2019, cei doi inculpaţi s-au deplasat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, judeţul Cluj, unde fiecare a dat o declaraţie pe propria răspundere cu privire la faptul că bărbatul este tatăl biologic al copilului, în urma unei relaţii pe care aceştia ar fi avut-o anterior.

”După ce a fost obţinut certificatul de naştere, inculpatul M.N. i-a plătit inculpatei o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei. În cursul zilei de azi, inculpaţii R.A. şi M.N. urmează să fie prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai transmis DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi Jandarmeriei Române.

Sursă FOTO. Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, articolul a fost PRELUAT de pe portalul alegatorul.ro