O menajeră româncă din Italia a fost prinsă cum fura bani din seiful angajatorului. Aceasta a sustras suma de 25.000 de euro.

În după-amiaza zilei de joi, 5 septembrie 2019, o femeie româncă în vârstă de 32 de ani a fost arestată, după ce a fost prinsă în flagrant de carabinieri furând bani din seiful unei case din localitatea Rivoli, provincia Torino, unde lucra ca menajeră.

Cu ceva timp în urmă, totul a început când proprietarul casei, un pensionar italian, a observat în repetate rânduri lipsa unor sume de bani din seiful pe care-l avea în locuința sa și decis să raporteze furtul la carabinieri. Ciudat era faptul că seiful nu avea semne de efracție asupra sa, iar anchetatorii și-au îndreptat suspiciunile imediat spre menajera româncă angajată să se ocupe de curățenia casei, scriu cei de la rotalianul.com citând Torino Today.

Imediat, carabinierii au reuşit organizarea unui fragrant asupra femeii, urmărind-o în după-amiaza zilei de joi de când a ieșit de la muncă și până în momentul în care au avut confirmarea de la angajator că din seif lipsea din nou o sumă de bani, mai exact, 350 de euro.

Fără să stea prea mult pe gânduri, carabinierii au oprit menajera și au efectuat o percheziție asupra sa, descoperind că aceasta avea exact suma de
350 de euro ascunsă în chiloți. Pentru a nu oferi idei altora, nu s-a specificat însă cum a reușit femeia să deschidă seiful angajatorului sau de unde avea codul pentru a-l descuia.

Banii au fost apoi returnați proprietarului dar ulterioare verificări au scos la iveală că această sumă era doar o mică parte din suma totală furată de femeia româncă din seiful angajatorului său, aceasta fiind acuzată că a furat peste 25.000 de euro în ultimele săptămâni. Menajera a fost pusă sub arest la domiciliu cu acuzația de furt calificat. Articolul continua dupa reclame…

loading...

Menajera româncă este pasibilă aacum de închisoare între 6 luni și 3 ani și cu o amenda între 154 de euro și 516 euro. Conform legislaţiei italiene, furtul prin efracție, furtul de obiecte direct din mâna sau posesia fizică a proprietarului (e.g. furtul din buzunare, furtul de poșete, etc.), se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 6 ani și cu amenzi între 309 euro și 1.032 de euro.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com