O englezoaică întreabă în direct la BBC: dacă pleacă romanii, cine ne mai servește cafeaua la COSTA?

Englezii nu sunt oamenii care pot face orice fel de muncă! Acest lucru s-a demonstrat de curând la emisiunea Question Time de la BBC One, care are o secțiune dedicată întrebărilor din public. O spectatoare a luat microfonul și a pus o întrebare care frizează rasismul față de cetățenii europeni, scriu cei de la stiristul.com

„Dacă cetățenii romani şi ceilalţi din UE trebuie să plece după Brexit, atunci cine ne mai servește cafeaua la Costa sau Pret (Costa si Pret a Manger, lanț de cafenele din Marea Britanie – n.red.)?”, a întrebat femeia cu seninătate.

Participanți la emisiune au început să râdă, ba unii chiar au huiduit-o. Femeia era îngrijorată, sincer, că nu va mai avea cine să îi servească cafeaua dacă cetăenii romani vor pleca din Regatul Unit după Brexit.

Întrebarea femeii a venit în timpul unei secțiuni a dezbaterii privind decizia Camerei Lorzilor de a modifica legislația pentru activarea Articolului 50 din tratatul de aderare la UE.

În aşteptarea Brexitului, până şi pentru britanici situaţia devine neclară. Chiar dacă pentru ei nu e vorba de aplicaţii online, sau permise de muncă, pentru că rămân să populeze ţara lor, se gândesc la lucruri care n-au nicio legatura cu adevaratele efecte ale Brexitului. Asta arată cât de superficiali sunt, şi că romanii se plâng de ei pe bună dreptate.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul stiristul.com