Românii Victor Coseru și Gică-Fanică Radu, aruncau în aer bancomate, în estul Angliei. Au fost arestați când încercau să fugă…

O victorie lăudabilă a poliţiştilor englezi. Săptămâna aceasta, românii Victor Coseru, de 27 de ani și Gică-Fanică Radu, 30 de ani, au fost arestați lângă Ashford, în timp ce voiau să părăsească țara. Aceştia au fost arestaţi pentru că în lunile ianuarie – februarie ale acestui an, au aruncat în aer bancomate din Barclays, Tesco și Sainsbury.

Potrivit celor de la ziarulromanesc.net care citează ediţia Kent Online, cei doi au scos din aparatele bancare în jur de 35.000 de lire sterline folosind exploziv TNT.

În timpul procesului, ambii români au fost găsiți vinovați de conspirație la detonarea de explozibili la mai multe bancomate. În urma investigaţiilor, pe hainele și pe mâinile lui Coșeru s-au descoperit urme de TNT, iar judecătorul a spus că există probe copleșitoare împotriva celor doi.

„Ceea ce utilizați erau materiale asociate cu războiul și rachetele”, a spus magistratul.

Coșeru a spus că nu a avut niciun rol în cele cinci raiduri, iar Radu a recunoscut furtul, dar a refuzat să recunoască faptul că a folosit explozibili. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Radu, condamnat anterior pentru o infracțiune similară, a susținut că a fost doar șofer pentru alți infractori pe care i-a numit Sanu, Misha și „The Indian”.

El a susținut că acești bărbați au atacat patru bancomate în Buckinghamshire, la începutul acestui an și apoi unul în Kennington, pe 7 februarie. El a spus curții că nu a folosit exploziv.

Procurorul a spus că înregistrările telefonice i-au legat în mod clar pe ambii bărbați, care locuiau la aceeași adresă Ashford, în perioada atacurilor, de infracțiunile amintite.

Acesta a evidențiat mesaje Whatsapp între Radu și „cumnatul său” în care aceștia discutau despre explozibili.

Inculpatul a susținut mesajele se refereau la „implanturi de silicon pentru amanta lui” și nu la explozibili. Mâine 27 septembrie 2019, ambii bărbați vor fi condamnați la închisoare.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din strainătate, pe portalul ziarulromanesc.net