Românul Ștefan Pricopie, student la Universitatea din Manchester a fost premiat la Global Undergraduate Awards 2019

Un student român de la Universitatea din Manchester se numără printre laureaţii Global Undergraduate Awards – Global Winners 2019, un program ce recompensează realizări originale şi creative ale studenţilor, potrivit site-ului organizaţiei care decernează premiile. Global Undergraduate Awards 2019 mai este cunoscut ca Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie, scriu cei de la jurnalemigrant.com

Ștefan Pricopie a fost desemnat câștigător al premiilor acordate sub patronajul președintelui Irlandei, pentru teza sa de licență despre învățământul public și fenomenul de brain drain: „Public Education and Brain Drain”.

Ștefan Pricopie are 22 de ani și în iunie 2019 a absolvit cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester, UK. Tatăl lui Ștefan Pricopie este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

Global Undergraduate Awards – Global Winners

Distincţiile sunt oferite de o organizaţie nonguvernamentală aflată, din 2012, sub patronajul preşedintelui Irlandei, Michael D. Higgins. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Câştigătorii celor 25 de categorii, reprezentând diferite discipline academice, au fost aleşi în urma evaluării realizate de un juriu format din peste 400 de membri ai comunităţii academice şi după analiza celor 3.400 de proiecte înscrise.

Studenţii câştigători îşi vor prezenta proiectele în cadrul 2019 UA Global Summit, desfăşurat în luna noiembrie la Dublin.

Sursă FOTO. Pentru a se păstra acurateţea informaţiilor, articolul a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul jurnalemigrant.com.