Ajutor nou de la stat: bunicii vor primi bani pentru creşterea nepoţilor! Cât va încasa fiecare bunic …

Un nou proiect de lege stă pe masa guvernanţilor. Este vorba despre un ajutor bănesc ce va fi acordat bunicilor care urmează să aiba grijă de nepoţii lor. Suma lunară trecută în proiect şi care va fi acordata, va fi de 650 lei, scriu cei de la kanald.ro

“Pe perioada acordarii stimulentului de insertie, oricare dintre bunici beneficiaza de aceasta indemnizatie, daca se afla in relatii de rudenie fireasca sau de adoptie cu nepotul/nepoata, are acordul parintilor copilului si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia”, se arata in expunerea de motive.

“Consideram ca prezent initiativa va contribui in primul rand la sporirea inclinatiei de a lucra a persoanelor indreptatite la primirea indemnizatiei de crestere a copilului…(…) Mai mult, aplicand principiul imbatranirii active si solidaritatii intre generatii, consideram ca prezenta initiativa va contribui si la dezvoltarea unei societati inclusive pentru toate varstele, permitand persoanelor in varsta sa isi aduca contributia in familie la cresterea nepotilor”, se mai arata in proiectul de lege.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI. Initiativa nu este inca in vigoare. Daca noul proiect va trece de votul Parlamentului, iar prevederile ar urma
sa se aplice incepand cu anul 2020.

Indemnizatie crestere nepot: cine poate beneficia de bani

loading...

Conform proiectului de lege, de indemnizatia pentru cresterea nepotilor vor beneficia si mamele care revin in campul muncii, inainte de terminarea concediului pentru cresterea copilului.

Indemnizatia de crestere a nepotului va fi de 650 de lei, va fi acordata lunar, iar suma primita nu se va impozita.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul kanald.ro