Anunţ! Cetățenii europeni vor fi deportați din Marea Britanie după Brexit, dacă nu fac asta …

Majoritatea celor care lucrează în Regatul Unit sunt conform statisticilor, polonezii, românii şi italienii. Cetățenii UE care locuiesc în Marea Britanie vor fi deportați, dacă nu aplică la timp pentru un permis de ședere permanentă, a anunțat miercuri, ministrul britanic de Interne, Brandon Lewis.

Cetățenii UE din Marea Britanie trebuie să aplice pentru statutul de „rezident permanent” („settled status”) până la 31 decembrie 2020, în cazul unui „Brexit dur”, sau până în 2021, în cazul în care se ajunge la un acord de „divorţ” între Londra şi Bruxelles, scriu cei de la timisoarastiri.ro citând Euronews.

“Dacă cetățenii UE nu se înregistrează până la această dată, se vor aplica regulile generale pentru imigrație”, a declarat Lewis, pentru publicația germană Die Welt.

El a adăugat că, dacă se întâmplă acest lucru, “ei vor fi acuzați de ședere ilegală și vor putea fi amendați, închiși sau deportați.” La sfârşitul lui septembrie, numărul total de cereri primite era de peste 1,8 milioane (1.860.200), dintre care 520.600 în septembrie. Acest lucru arată o „nelinişte”, după părerea lui Nicholas Hatton, fondatorul Asociaţiei The3Million, pentru apărarea intereselor cetăţenilor europeni în Marea Britanie.

În total, peste 1,5 milioane de solicitări au fost acceptate, mai arată statisticile oficiale, 61% dintre solicitanţi obţinând statutul de „rezident permanent” („settled status”), acordat acelor persoane care au trăit o perioadă continuă de cel puţin cinci ani în Marea Britanie, ceea ce le va permite să continue să muncească în Regatul Unit şi să beneficieze de alocaţii sociale, după Brexit. Articolul continua dupa reclame…

loading...

Alţi 38% dintre solicitanţi au obţinut statutul de „pre-settled”, atribuit celor care sunt de mai puţin timp rezidenţi ai ţării. Acest statut le va permite să rămână cinci ani suplimentari în Marea Britanie şi să solicite statutul permanent, odată trecut pragul de cinci ani de rezidenţă. Pe primul loc în rândul celor care vor să rămână în Regat după Brexit se situează polonezii (347.300), urmați de români (280.600), italieni (200.700), portughezi (162.500) și spanioli (115.700).

„Cetăţenii europeni sunt prietenii noştri, familia noastră, vecinii noştri şi vrem să rămână aici”, a reacţionat într-un comunicat secretarul de stat din Ministerul de interne Brandon Lewis, calificând drept „fantastic” numărul candidaturilor.

Cetăţenii UE au termen până la 31 decembrie 2020 să depună dosarele, în cazul unui „Brexit dur”, sau până la 30 iunie 2021 în cazul în care se ajunge la un acord de „divorţ” între Londra şi Bruxelles, potrivit site-ului de internet al guvernului britanic.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul timisoarastiri.ro