ITALIA: O badantă româncă de 40 de ani este acuzată că a furat 30.000 de euro, din casa bătrânului de care avea grijă

Totul s-a întâmplat într-o mică localitate din provincia Grosseto, numită Arcidosso. Un pensionar italian în vârstă de 70 de ani și cu probleme de sănătate grave, a angajat de curând o femeie româncă în vârstă de 40 de ani, pentru a-l îngriji. În primele zile de la angajare, românca a lucrat foarte bine în casă, având grijă de el, fără a crea probleme, scriu cei de la rotalianul.com citând Il Tirreno.

În dimineaţa zilei de luni, 14 octombrie 2019, bătrânul s-a trezit și a strigat-o pe femeia româncă pentru a-l ajuta să se miște, iar în acel moment nu i-a răspuns nimeni.

Cu toate că nu se putea mișca de unul singur, pensionarul a reușit să se ridice pentru a verifica dacă s-a întâmplat ceva cu „badanta” sa, dar aceasta era de negăsit și toate lucrurile sale personale dispăruseră din camera ei. Abia atunci bătrânul s-a gândit că este posibil ca odată cu îngrijitoarea și lucrurile ei personale, să fi dispărut și suma de bani în numerar, pe care el susține că o avea ascunsă în locuința lui.

Se pare că pensionarul avea în casă economiile sale de o viață, fiind vorba de 30.000 de euro, care au dispărut odată cu plecarea îngrijitoarei.

Astfel, îngrijitoarea româncă a devenit principala suspectă şi este acuzată că a furat economiile bătrânului asistat și a dispărut. Nu există însă dovezi, momentan, că cele două „dispariții” ar avea vreo legătură între ele. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Pensionarul italian a decis astfel să denunțe cele întâmplate la carabinieri, care investighează acum pentru a afla dacă într-adevăr acea sumă de bani exista și dacă a fost furată de femeia româncă.

Între timp, îngrijitoarea româncă riscă oricum o pedeapsă cu închisoarea între 6 luni și 5 ani pentru că a abandonat o persoană invalidă, conform articolului 591 din Codul Penal italian.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com