Un preot din comuna vasluiană Laza a lăsat mortul lângă groapă pentru că rudele nu au avut 1.100 de lei, tariful lui de înmormântare

Situaţie strigătoare la cer pentru o familie îndurerată dintr-un sat din Vaslui. Mai bine spus, familia locuia în comuna vasluiană Laza şi i-a cerut preotului Andrei Crețu să vină pentru face cele creștinește pentru omul mort care trebuia dus la groapă, scriu cei de la a1.ro.

Preotul a avut pretenţii financiare destul de mari, acesta cerând rudelor mortului să achite tariful de 1.100 lei şi să cumpere două cutii de lumânări de la biserică.

“Am mers să discutăm cu preotul şi să stabilim ce este de făcut creştineşte pentru înmormântare. Aşa am aflat că trebuie să plătim 1.100 de lei. I-am spus că noi nu avem de unde să scoatem atâţia bani, că avem şi alte cheltuieli”, susţine Gheorghe Spiridon, fiul bărbatului decedat, pentru publicația locală bzi.ro.

„Părintele nu a acceptat nicicum. Am vrut să vedem cine-i acest preot neîndurător şi cu inima de piatră. Poate explica preotul cum e posibil să ceri bani, şi nu puţini, pentru înmormântare, ştiind că iei de la gură unor oameni necăjiţi”, a spus o altă rudă.

Revoltaţi, membrii familiei au reclamat situaţia la Protoieria Vaslui, iar cazul a ajuns în atenţia Episcopiei Huşilor, mai scrie sursa citată. Articolul continua dupa reclame …

loading...

 “Este regretabil ce s-a întâmplat. Reclamaţia a fost înregistrată la Protoierie şi noi am cercetat acele nemulţumiri. Părintele a fost sancţionat şi i s-a pus în vedere să nu mai repede situaţia” au spus reprezentanţii Protoieriei Vaslui.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro