Ilan Laufer pregăteşte Legea Repatrierii Românilor din Străinătate. Statul îți garantează casă și mașină, dacă te întorci!

Ilan Laufer, fost ministru al IMM-urilor, fost lider al PSD SUA, fost consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, în prezent coordonator al programului Smart Start USA a declarat că este nevoie de o lege a repatrierii, care să ofere românilor din diaspora care revin în țară casă și mașină cu garanții totale de la stat, scriu cei de la gazetaromaneasca.com

Este nevoie de o Lege a repatrierii pentru România, pentru care eu o să mă lupt în următoarea perioadă. Am deja un draft de proiect de lege şi cred că este cea mai simplă metodă pentru România de a-şi rezolva problema forţei de muncă.

O Lege a repatrierii, aşa cum are orice stat care s-ar afla în situaţia României, cu al doilea cel mai mare exod de pe planetă, după Siria, ar trebui să facă ceva să-şi aduce cetăţenii în ţară, indiferent cu cine votează, nu are nicio relevanţă”, a spus Laufer, citat de Agerpres.

El a oferit drept exemplu programul “Prima Casă”, care are cea mai mică rată de credite neperformante din Europa. “Gândiţi-vă că putem oferi cetăţenilor care se repatriază condiţii de a-şi achiziţiona o locuinţă, fără adeverinţă de venit, şi cu un avans de câteva procente. Credeţi-mă, nu vor exista rateuri nici în acest caz.

Oamenii, dacă le oferi casă şi maşină, evident, într-un anumit plafon şi cât poate să-şi permită statul… Creditele garantate nu sunt garantate cu bani, ci, dacă se întâmplă ceva, statul are obligaţia să… Deci, gândiţi-vă ce ar însemna să revină câteva sute de mii de români anual în România. Articolul continuă după reclame…

loading...

Ilan Laufer este convins de faptul că “mulţi pot să nu creadă lucrul acesta, dar am fost ministru şi am toate informaţiile. Mulţi români s-ar întoarce în ţară dacă ar avea de ce. Să devii proprietar, să ai varianta să ai un start-up, să ai de ce să te întorci… Astăzi, situaţia este cu totul diferită faţă de acum 10-15-20 de ani, când oamenii au plecat”, a mai declarat Laufer.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul gazetaromaneasca.com