Italia: O familie de tineri români şi-a pierdut fetiţa de doar 8 ani, după un incident la școală

Alessia era o fetiță în vârstă de 8 ani care locuia în Italia, împreună cu părinţii ei. Aceasta și-a pierdut viața la spital în urma unui incident ce a avut loc la școală. Copila era fiica a doi români, Laura și Andrei R., stabiliți în Monterotondo, în apropierea Romei, scriu cei de la maiaproape.com

Potrivit CavaliereNews, totul a început marți, la data de 22 octombrie, în jurul orei prânzului. Pauza de masă tocmai se terminase, iar Alessia, împreună cu mai multe colege, se îndrepta spre sala de clasă. Brusc, fetița a suferit o criză, agitându-se și făcând semne cu mâinile pentru a semnala că nu mai poate respira.

Aparent, medicii i-ar fi spus mamei Alessiei că aceasta s-a asfixiat cu mâncare. “I-au găsit ceva în gât, poate mozzarella sau altceva,” spuse aceasta în lacrimi.

Învățătoarele au intervenit rapid, sunând la numărul de urgență și încercând să îi acorde primul ajutor Alessiei cu ajutorul operatorului. Când paramedicii au ajuns la fața locului și au observat că lipsa de oxigen îi punea viața în pericol, au decis transportarea acesteia cu elicopterul la spitalul Policlinico Agostino Gemelli din Roma.

Acolo, în ciuda străduințelor și perseverenței medicilor de a-i salva viața, Alessia nu a mai putut fi salvată. Astfel, fetița și-a dat ultima suflare în dimineața de miercuri, 23 octombrie.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul maiaproape.com