O mașină a fost lovită de tren în județul Suceava şi trei persoane au fost rănite

Ieri de dimineaţă în jurul orei 9.15, a avut loc un accident feroviar, între stațiile Suceava și Cacica. Trecerea la nivel cu calea ferată era semnalizată cu indicator rutier “Crucea Sfântului Andrei”, la km 15+900, scriu cei de la clubferoviar.ro citând Digi 24.

Trenul IR 5735 care circula în relația Suceava – Cacica a surprins și lovit un autoturism la trecerea la nivel, semnalizată, conform prevederilor legale, cu indicator rutier. Conform primelor date de la faţa locului, șoferul autoturismului nu s-a asigurat înainte de traversarea trecerii respective, deși, conform prevederilor Codului Rutier, avea această obligație, a precizat CFR SA.

Organele de anchetă au sosit la fața locului la ora 11.20 pentru efectuarea măsurătorilor. După finalizarea acestor proceduri, privind măsurătorile la locul accidentului, circulația feroviară va fi reluată. Doar trenul implicat în coliziune va avea întârziere la destinație. La ora 11.40, trenul R 5735 și-a reluat circulația.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a intervenit la locul accidentului cu două autospeciale de descarcerare și trei ambulanțe. În urma impactului, trei persoane, doi bărbați și o femeie, au fost rănite. Una dintre victime a rămas încercerată, dar a fost scoasă de pompieri, fiind conștientă.

Trenul implicat în accident are un singur vagon, în care se aflau, conform declarațiilor conductorului, zece persoane, care nu au acuzat probleme medicale.

loading...

Traficul feroviar este întrerupt în zonă pentru intervenția echipajelor medicale și a celor de la ISU.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul clubferoviar.ro