Trei români suspecți într-un furt de diamante, de la o celebră casă de bijuterii, din Londra.

În noaptea de 23 spre 24 martie 2019, bijuteria George Attenborough & Son, de pe Fleet Street, anunţa că a fost jefuită, furându-se bijuterii în valoare de aproximativ 300.000 lire sterline, scriu cei de la ziarulromanesc.net citând Ziarul de Iaşi.

Poliţiştii au declarat la început că jaful „nu a fost nici pe departe atât de sofisticat“ precum altele ce au avut loc în Londra în ultimii ani, totul pentru a distrage atenţia publicului larg şi a nu fi afectată imaginea celebrei firme.

Din primele informaţii s-a stabilit că hoţii au închiriat în prealabil un apartament vecin și astfel au reușit să fure aur şi diamante. Conform datelor dezvăluite de anchetatori, au fost descoperite două găuri, destul de mari ca să permită unui om să treacă prin ele, săpate în perete, una fiind făcută din greșeală care ducea la o librărie de la etajul inferior, scriu cei de la Ziarul de Iași.

Poliţia din Londra a descoperit identitatea românilor după ce a aflat că aceştia au închiriat un apartament în apropierea locului unde a fost perfectat jaful. Hoţii s-au deplasat în zilele în care au dat jaful cu un Volkswagen Passat, a cărui asigurare era făcută pe numele unuia dintre ei

În timpul anchetei, poliţiştii au descoperit imagini care le-au preluat de pe camerele de supraveghere din zona bijuteriei şi au descoperit chipul românului Cristin Florin Neagu de 46 de ani, identitatea acestuia fiind păstrată secretă până în momentul când acesta a părăsit Marea Britanie, prin Eurotunel. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În acest moment se cunoaşte faptul că jaful a fost efectuat de trei români, dintre care doi sunt directori ai unor firme, fiind suspectați de un jaf executat ca în filme. Suspecții, ambii din Bârlad, au fost arestați la Curtea de Apel Iaşi în ultimele săptămâni şi au fost deja trimişi în Marea Britanie, pentru a fi cercetaţi, pe numele lor existând mandate europene de arestare.

Marian Sorin Munteanu (43 de ani) şi Cristin Florin Neagu (46 de ani) au fost arestaţi la Iaşi şi extrădaţi, cu discreţie maximă, iar ultimul acum câteva zile. Al treilea suspect al jafului nu a mai reuşit să plece din ţară, fiind incriminat în aprilie 2019, în Anglia. Acesta se numește Nicolae Şişcă şi are 45 de ani.

În ultimile zile, în presa din Marea Britanie s-a dat publicităţii valoarea totală a prejudiciului, acesta fiind în valoarea totală de 298.987,21 de lire sterline, însă în timpul jafului hoţii au produs şi stricăciuni de 16.000 de lire sterline, dar şi pierderi comerciale suferite de firmă: 20.000 de euro.

Pentru faptele lor, românii riscă până la 10 ani de închisoare în Marea Britanie.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul ziarulromanesc.net