Ambulanţă atacată cu pietre în Brăila, după ce Ana Maria a murit la o lună după naştere. Medicii au uitat să îi îndepărteze toată placenta

O întâmplare mai puţin obişnuită s-a petrecut în Brăilă. O ambulanţă a fost atacată cu pietre, vineri seara în jurul orelor 21:00, de mai multe persoane care protestau în fața Spitalului Județean, cerând dreptate după moartea tinerei mame de 19 ani. În acel moment, în ambulanţă se aflau doi pacienți și o asistentă medicală, scriu cei de la observator.tv citând debraila.ro

Protestul s-a iscat, deoarece tânăra Ana Maria Păduraru de 19 ani, a murit fulgerător, la doar o lună după naștere. Niciun medic nu i-a pus fete diagnosticul corect: septicemie, provocată de un fragment de placentă uitat în timpul naşterii. Tânăra avea să moară în mâinile celor cărora le-a încredinţat viaţa.

„O ambulanță a fost atacată cu pietre de un grup de așa-ziși protestatari tineri. S-a spart geamul lateral al ușii ambulanței, care era securizat. Trebuie înlocuit căci se va desprinde. Am dus bolnavii la locul lor, unde trebuiau duși. Toată această campanie împotriva Ambulanței este sterilă, neavenită și neadevărată. S-a spus pe posturi TV că ambulanța nu a dus bolnavul unde trebuie, fapt care nu este adevărat. Totdeauna, ducem bolnavul de la domiciliu la UPU, unde este investigat și trimis unde se consideră că e necesar. Nu ambulanța greșește, ii ducem cum se decide la Spitalul Județean. Nu cred că merităm asemenea atitudine, de a fi atacați… nu va spun despre injurii și alte agresiuni verbale. Se face o confuzie! Toți înțelegem situația gravă și dureroasă, dar de aici până la a distruge și a împiedica să ajutăm pe ceilalți e distanță mare. Nu merităm să fim blamați într-un eveniment în care nu suntem vinovați”, a declarat medicul Viorica Iuga, managerul Serviciului de Ambulanță Județean, potrivit sursei citate.

Adriana Păduraru, mama tinerei: „Am crescut un copil până la 19 ani fără probleme, fără probleme de sănătate, ca o floare, ce să spun? Şi-n mai puţin de 24 de ore să moară? Aici a fost un medic ginecolog, care a văzut-o înainte să intre în comă, şi a zis că din punctul lui de vedere este ok!”

În urma gravităţii neplăcutului incident, noul Ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a cerut de urgenţă Direcției de Sănătate Publică Brăila control la Spitalul Județean. 

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv