Românul Cristian Sabou de 27 de ani a fost condamnat pe viață în Marea Britanie, după ce a omorât o pictoriţă

O decizie a magistraţilor din Anglia, l-a condamnat pe românul Cristian Sabou la închisoare pe viaţă. Tânărul are 27 de ani, este din Dej şi a fost condamnat pentru că în anul 2013 a ucis cu o rară violență, o pictoriţă, în toiul unui jaf, scriu cei de la stirileprotv.ro

Tânărul fusese extrădat în luna iulie ca să fie judecat în Marea Britanie, la şase ani de la săvârşirea crimei. Bărbatul a fost prins în judeţul Cluj şi a
recunoscut totul.

În timpul anchetei, românul şi-a recunoscut vina şi a colaborat cu anchetatori, fapt pentru care va putea cere eliberarea condiţionată după 24 de ani de închisoare executată.

Aşadar, când va împlini 52 de ani, bărbatul va putea cere revizuirea condamnării pe viaţă. Totodată el are dreptul să îşi aleagă ispăşirea pedepsei într-o închisoare din România.

Cum s-a întâmplat totul… Articolul continua dupa reclame …

loading...

În anul 2013, Cristian Sabou a intrat într-o locuinţă din Sussex cu gândul să o jefuiască – crezând că nu e nimeni acasă. Omul a găsit-o însă înăuntru pe o prietenă a gazdelor, pictoriţa Valerie Graves, în vârstă de 55 de ani şi a ucis-o cu sălbăticie, cu mai multe lovituri de ciocan.

La ancheta realizată de autorităţile din Anglia au fost audiate peste 10.000 de persoane.

Giles York, șeful Poliției din Sussex: “Moartea tragică a lui Valerie Graves din decembrie 2013 rămâne una dintre cele mai complexe investigaţii a Poliţiei din Sussex. Am audiat mai bine de zece mii de oameni, mergând din casă în casă. Am luat peste 600 de declaraţii.”

Ca să se găsească criminalul, poliţiştii a luat probe ADN de la un număr de aproximativ 3.000 de bărbaţi, care aveau vârsta de peste 17 ani.

Probele ADN au fost cele care i-au condus în cele din urmă pe anchetatori, la bărbatul din România.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stirileprotv.ro