Românul Vasile Solomes a fost împuşcat mortal de poliţie, în Indonezia

Românul Vasile Solomes a fost împuşcat în cap de către agenţii de poliţie, care încercau să îl reţină pe el şi un alt român. “L-au împuşcat ca pe un câine!”, spune al doilea român arestat la Jakarta.

În ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, poliţiştii din Jakarta au arestat doi români, în timp ce se pregăteau să scoată bani fraudulos dintr-un ATM. Românul Vasile Solomes a fost împuşcat în cap de către agenţii de poliţie, care încercau să îl reţină pe el şi un alt român. “L-au împuşcat ca pe un câine!”, spune al doilea român arestat la Jakarta. Poliţia indoneziană a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat cum s-a ajuns la uciderea românului.

Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai multe plângeri conform cărora, prin metoda skimming, au fost atacate conturile a 17 persoane. Vasile Solomes era din Negreşti Oaş, iar Cristea e din Craiova, scriu cei de la observator.tv citând cancan.ro Primul a fost împuşcat în cap şi a decedat în drum spre spital.

“Pornind de la un raport bancar, au fost înregistrate 17 reclamații ale unor clienți care s-au plâns că au fost victime ale unor fraude.”, a declarat șeful Direcției Relații Publice a Poliției Jakarta, comisarul Argo Yuwono. În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români.

Conform presei indoneziene, suma pe care cei doi au sustras-o din bancomate până în momentul arestării a fost de aproximativ 9.000 de euro. Cristea riscă, aşa cum scrie presa de la Jakarta, 20 de ani de închisore.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv