Ultima ORĂ! Guvernul Orban a decis majorarea salariului minim până la sfârşitul lunii noiembrie

Cu toate că în campania electorală a PSD-ului s-a strigat de dimineaţă până seara că Guvernul Orban va tăia pensiile şi salariile, a doua zi după primul tur de scrutin, Ludovic Orban a decis să ia în discuție majorarea salariului minim, începând cu luna ianuarie 2020, scriu cei de la voxbiz.ro

Guvernul Orban a decis majorarea salariului minim, chiar înainte de al doilea tur de scrutin. Obiectivul Guvernului este ca proiectul de hotărâre privind stabilirea salariului minim să fie înaintat în dezbatere şi adoptat până la sfârşitul lunii noiembrie.

Conform agendei premierului trimisă presei, Ludovic Orban se va întâlni cu ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, și ministrul muncii și protecției sociale, Violeta Alexandru, pe tema creșterii salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

„Aici trebuie făcute analize foarte serioase, pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie. Nu poţi să măreşti numai salariul minim, există o grilă de salarizare care este stabilitî în fucnţie de ierarahia şi de valoiarea muncii fiecărui angajat din firma respectivă, ori creşterea costului nu e numai creşterea costului cu salariul minim pentru persoanele care au salariul minim, ci este o creştere care îţi afectează toţi angajaţii din companie. Vom creşte salariul minim astfel încât să facem bine economiei, să generăm pe de o parte şi un avantaj pentru cei care lucrează pe salariul minim să aibă o creştere, dar să dăm şi un stimul mediului de afaceri şi nu să creăm o frână sau un handicap pentru mediul de afaceri”, a precizat Ludovic Orban.

De reţinut că, într-o intervenţie televizată, noul premier a declarat: “se va lua în considerare majorarea pensiilor pentru anul care vine, ţinându-se cont şi de programul de guvernare al celor de la PSD şi nu se vor tăia salariile şi pensiile aflate acum în plată”.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul voxbiz.ro Sursă VIDEO: AGERPRES