Cu toate că dădea semne de viaţă, un bebeluş a fost pus într-un frigider la morgă, unde a murit înghețat

Un caz deposebit de grav a stârnit controverse în societatea civilă din Kazahstan. La Centrul Regional Prenatal Atyrau din Kazahstan, cu ceva vreme în urmă, medicul șef Kuanysh Nysanbaev a ordonat ca un bebeluș să fie depus în frigiderul de la morga spitalului, unde a murit înghețat.

Din primele cercetări se pare că bebeluşul a fost lăsat să moară, fiind pus în frigiderul de la morga din spital „pentru că documentele îl declarau deja mort”, scriu cei de la stiri.aiudeanul.ro citând Daily Mail.

Anchetatorii îl acuză pe medic că a făcut acest lucru, deși știa că piciorul copilului s-a mișcat dând semne de viață. El împreună cu un alt medic obstetrician sunt acuzați acum de omor și ar putea fi închiși până la 20 de ani.

Totul a ieşit la iveală din cauza faptului ca detectivii au pus telefonul doctorului Nysanbaev sub ascultare. Acesta era investigat într-o anchetă de luare de mită, spun rapoartele. „După naștere, copilul a fost înregistrat neglijent ca fiind mort, în timp ce, de fapt, el era încă în viață”, a declarat Shyngys Kabdula, șeful poliției anticorupție.

Decizia medicilor este una îngrozitoare Articolul continua dupa reclame…

loading...

În momentul când copilul a dat semne de viață, medicii care erau obligaţi să-l resusciteze au făcut ceva îngrozitor. Aceştia au decis că bebeluș fiind declarat mort la naștere și înregistrat în documente, să-l ducă la morgă. A fost introdus într-un frigider unde a murit înghețat de frig. Astfel, aceştia l-au lăsat pe nou-născut să moară cu zile.

O conversație telefonică înregistrată de procurorii anticorupție i-a dat de gol; „Bebelușul a fost introdus într-un frigider (la morgă) … Copilul a murit în frigider. Procurorii acuză că Nysanbaev și obstetricianul au decis că baza de date computerizată a spitalului arăta deja că bebelușul era mort și nu au vrut să corecteze eroarea.

Șeful regional al sănătății, Manshuk Aimurzieva, a spus: „O astfel de acuzație împotriva medicilor mă îngrozește”. Ministrul Adjunct al Sănătății, Lyazzat Aktayeva, a declarat: „Îmi cer scuze familiei și mamei copilului”.

Nysanbaev este acuzat separat și de alte infracțiuni. El lua mită de la subalterni pentru a le acoperi greșelile medicale, bani cu care își finanța vacanțe exotice în străinătate. Medicii au fost arestați și urmează să fie anchetați.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiri.aiudeanul.ro