O româncă de 55 de ani, a fost împuşcată de italianul pentru care lucra alături de soțul ei

S-a stins din viaţă încă o româncă, pe meleagurile îndepărtate ale Italiei! O veste tristă pentru cântăreața de muzică populară, Ana Bejinaru, a cărei soră nu mai este printre noi, scriu cei de la rotalianul.com

„Răpusă de un glonț pe timp de pace!!! Nu te voi uita niciodată, sora mea!!! Poate ai plecat într-o lume mai bună să îi întâlnești pe dragii noștri părinți, dar noi am rămas cu durere imensă în suflete! Te vom plânge mereu!”

Viața Luminiței a fost luată în numai câteva secunde, de către cetățeanul italian Francesco Ciuffreda, în vârstă de 69 de ani, pentru care românca noastră și soțul ei lucrau de ceva vreme, cu care erau vecini în „contrada Cerina” din Cerignola și pe care îl considerau chiar un amic.

Un glonț care a fost tras cu pistolul deținut în mod legal de Ciuffreda a lovit-o în abdomen pe conaționala noastră după ce tocmai sărise în ajutorul soției bărbatului italian, Giuseppina Pantone, care cu câteva minute înainte fusese lovită în cap de un alt glonț, pornit din același pistol mânuit de soțul ei. Soțul Luminiței, relatează surse locale, a auzit împușcăturile și l-a sunat imediat pe fiul cuplului italian, fără a-și imagina probabil că și soția lui a fost prinsă în mijlocul acelor focuri de armă.

Anunţat imediat, fiul celor doi italieni a ajuns la locuința lor, numai că Ciuffreda își luase și el viața folosind aceeași armă. Giuseppina Ponte era încă în viață, în ciuda faptului că glonțul i-a trecut practic prin cap, iar fiul ei a transportat-o imediat la spital, unde se află internată în stare critică.

loading...

Luminița a pierdut lupta cu viaţa, la fel ca şi bărbatul italian care a împuşcat-o. Din primele informaţii, se pare că bărbatul italian ar fi descoperit de curând că suferă de o boală incurabilă, în fază terminală, dar asta nu ar explica decât motivul pentru care și-ar fi pus capăt vieții sale, dar nu şi a soției sau, mai rău, a vecinei sale.

Conform informaţiilor culese de la vecini, între cele două cupluri exista un raport de amiciție. Anchetatorii continuă investigațiile analizând în aceste zile și conversațiile telefonice pe care Ciuffreda le-a avut cu soția lui și cuplul de români.

Acum, Luminița nu mai poate fi adusă înapoi sub nicio formă: „Încă nu pot crede… Încă sunt șocată ce soartă a avut Luminița departe de casă… Într-o țară care nu era a ei… Dumnezeu să te odihnească alături de îngeri. Veșnică amintire”, transmite Carmen.

„Regret enorm că azi am primit și am dat o astfel de veste. O colegă de excepție, voi rămâne numai cu amintiri frumoase! Mare păcat ca aici s-a oprit zbuciumul acestei vieți. Așa era, un om al sacrificiului, nu ținea cont de nimic atunci când era nevoie”, adaugă și Maria.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com