Alertă în lumea medicală! A reapărut boala care a ucis zeci de milioane de oameni în Evul Mediu

Cu doar câteva zile în urmă, a fost confirmat faptul că în China au fost diagnosticate două cazuri de ciumă pulmonară, boala care a luat zeci de milioane de vieți în Evul Mediu, scriu cei de la stiritv.ro

Conform statisticilor, ciuma pulmonară a ucis peste 25 de milioane de oameni și se pare că este pe cale să facă iarăși victime. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat că două persoane au fost diagnosticate cu această maladie și au fost internate în Beijing.

Din câte se ştie, aceasta este cea mai virulentă formă de ciumă, deși este una dintre cele mai rare. Boala se poate transmite doar prin tuse, iar tratamentul corespunzător este cu antibiotice, care de obicei sunt foarte eficiente și tratează rapid problema. Medicii avertizează că boala este extrem de contagioasă.

Potrivit Xinhua (agenție de știri din China), cele două cazuri de ciumă pulmonară au fost confirmate marţi de către medici. Perosanele bolnave proveneau din Mongolia Interioară, o regiune din nordul Chinei. ″În conformitate cu reglementările sanitare internaţionale, autorităţile chineze au notificat OMS cu privire la aceste două cazuri şi schimbă informaţii pe acest subiect”, a declarat organizaţia internaţională.

În primăvara acestui an, două persoane au murit după ce au mâncat rinichi cruzi de marmotă, care sunt purtători ai bacteriei Yersinia pestis, responsabilă pentru ciumă. Articolul continua dupa reclame …

Cu toate că această boală este foarte rar întâlnită, medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte igiena mâinilor şi modul în care interacţionăm cu persoanele din jurul nostru.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiritv.ro