O mămică de 25 de ani din Bihor a decedat, după ce s-a întors de la medicul de familie. În urma ei a rămas un bebeluș de doar o lună

Ieri dimineaţă, peste o familie de tineri din localitatea bihoreană Ţeţchea s-a abătut o tragedie greu de imaginat. Mai bine spus, o tânără de 25 de ani, mama unui bebeluş de doar o lună, a murit la scurt timp după ce s-a întors de la medicul de familiei. Din primele verificări se pare că moartea tinerei mame, a fost cauzată de o culpă medicală, scriu cei de la observator.tv citând ebihoreanul.ro.

Femeia care suferea de astm şi multiple alergii, s-a simţit rău în ultimele două zile, acuzând în principal senzaţii de sufocare, aşa că a mers la medicul de familie. Imediat după ce a fost diagnosticată cu o infecţie respiratorie, doctorul i-a şi prescris un antibiotic şi un antiinflamator, după care a trimis-o acasă.

Nici bine nu a ajuns acasă şi tânăra a intrat în stop cardio-respirator, apoi a murit, în ciuda eforturilor echipajului de pe ambulanţă chemat în ajutor. Medicii au încercat mai bine de o oră să o resusciteze.

Parchetul investighează o culpă medicală

Conform informaţiilor publicate în presa locală, medicul de familie i-ar fi prescris tinerei mămici un antibiotic, Amoxicilină, şi un antiinflamator. Potrivit prospectului, antibioticul nu este recomandat pacienţilor cu astm bronşic. Încă nu se ştie dacă femeia a apucat să își ia medicamentele, dat fiind că familia i-ar fi găsit în poșetă rețeta. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurora adjunctă Maria Cotrău, a declarat, marţi seara, pentru ebihoreanul.ro, că primele verificări indică faptul că moartea tinerei mame a fost cauzată de o culpă medicală, motiv pentru care cercetările în caz se efectuează pentru ucidere din culpă.

“A fost o echipă de poliţişti la faţa locului, s-au făcut verificările care necesitau urgenţă, iar în caz s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Autopsia se va efectua în cursul zilei de mâine şi atunci se va şti exact cauza decesului. Ancheta va fi coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd”, a explicat Cotrău.

În urma tinerei a rămas un bebeluș în vârstă de doar o lună şi o familie îndurerată.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv