O bătrâna de 84 de ani a ajuns la spital mâncată de vie de viermi. Fiica ei a abandonat-o plecând în Italia.

Un caz deosebit de grav s-a întâmplat de curând în comuna Gorban din judeţul Iaşi. O bătrână de 84 de ani a ajuns la spital în stare de inconștiență, după ce ochiul ei a fost mâncat de viermi. Femeia a fost părăsită de propria fiică în urmă cu 12 ani, timp în care aceasta nu a mai fost îngrijită de nimeni, scriu cei de la gazetaromaneasca.com citând bzi.ro.

Cu 12 ani în urmă, femeia şi fiica ei locuiau în oraşul Iaşi. Fiica sa a dorit să plece în Italia, moment în care si-a convis mama să-şi vândă apartamentul, iar cu 1000 de lei i-a cumpărat acesteia o casă dărăpănată în comuna Gorban. Odată plecată în străinătate, mama a rămas singură acasă ca să-şi poarte singură de grijă.

De ceva vreme, bătrâna bolnavă a căzut la pat, iar o vecină îi ridica pensia în fiecare lună de la poștaș. Aceasta s-ar fi angajat să-i poarte si de grijă, dar a lăsat-o singură în casă săptămâni întregi, timp în care ochiul femeii s-a infectat şi fost mâncat total de viermi.

Femeia a ajuns la spital într-o stare greu de descris în cuvinte, însă, potrivit medicilor, nu au mai văzut aşa ceva niciodată, în 35 de ani de carieră. Imediat, asistentele au fost nevoite să extragă toate larvele cu penseta, una câte una în timp ce zeci de viermi mișunau în ochiul acesteia.

Medicii de la Oftalmologie, care au făcut intervenţia de extragere a larvelor spun că nu au mai văzut aşa ceva, în toată cariera. Aceştia se tem că dacă bătrâna se întoarce în acelaşi mediu, este în pericol să se infecteze din nou.

loading...

Medicii au contactat-o pe fiica bătrânei în Italia şi i-au explicat situaţia în care se află mama ei, însă răspunsul femeii a picat ca un trăznet. Nu o interesează şi “nu se întoarce nici dacă mama ei moare, pentru înmormântare”.

Uluiţi de răspunsul femeii, medicii au luat hotărârea de a se implica personal în cazul bătrânei, cumpărându-i haine, medicamente şi o vor vizita săptămânal, pentru a se îngriji de rănile ei.

“Eu sunt rezidentă în anul întâi. Eram în spital când a ajuns femeia la UPU. Am rămas marcată de imaginea viermilor care îi mâncau ochiul. Am stat câteva ore bune să-i scot vierme cu vierme din ochi. Este terifiant că nimeni nu a sesizat starea acesteia într-o comunitate mică de localnici. Când am dus-o acasă, vecinii ei păreau persoane foarte reci. Probabil nu se ajută unii pe ceilalți. Noi am promis că o vom ajuta de acum înainte”, a declarat o tânără rezidentă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul gazetaromaneasca.com