Atenţionare METEO! Val de aer siberian peste România. La ce să ne aşteaptă în următoarele ore…

Valul de aer siberian pune stăpânire pe România în următoarele ore. Va ploua şi vântul va sufla cu putere, atingând la rafală şi 90 km/h. La munte, apoi şi în zonele mai joase, vineri, îşi vor face apariţia şi lapoviţa şi ninsorile. Meteorologii anunţă temperaturi sub cele normale pentru această perioadă, scriu cei de la fabricatinromania.info

Frigul a pus stăpânire pe România. La ora 9, meteorologii ANM anunţau temperaturi sub pragul de îngheţ în Moldova, nordul Dobrogei şi nordul Munteniei. Se înregistrau minus 5 grade la Darabani, Barnova şi Lăcăuţi, minus 4 la Întorsura Buzăului, Mamudia, în Ceahlău şi în Munţii Ţarcu.

Vântul care bate cu putere în mare parte din ţară face ca temperatura resimţită să fie mult mai mică. Astfel că, la ora 9, ANM anunţa temperaturi resimţite de minus 8 grade la Ceahlău, Întorsura Buzăului, Munţii Ţarcu, minus 7 la Darabani, minus 6 la Vârful Omu şi în Calimani.

Temperaturi resimţite negative se înregistrau în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea. În Bucureşti, la staţiile Băneasa şi Filaret, ANM anunţa o temperatură resimţită de minus 2 grade Celsius.

Vremea va fi în general închisă, se va răci semnificativ, iar în jumătatea de est a teritoriului, cu deosebire în Moldova, valorile de temperatură vor coborî sub cele normale la această dată. Va ploua în sudul și în centrul țării, local în est și în nord și pe suprafețe mai mici în rest. În Oltenia și în Muntenia, izolat cantitățile de apă vor mai depăși 10…15 l/mp. Articolul continua dupa reclame …

loading...

În Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și va continua să se depună strat de zăpadă, iar în restul zonei montane și pe arii mai restrânse și în Moldova, estul Transilvaniei, nordul și centrul Munteniei și trecător în zona deluroasă a Olteniei vor fi precipitații mixte. Izolat, în special în est și la munte, se va depune polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze pe creste de 70…90 km/h și în sudul Banatului unde rafalele vor depăși 60…65 km/h; intensificări locale și temporare vor fi și în celelalte zone, cu viteze de 45…55 km/h, în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în Moldova și în jurul a 12 grade local în Banat și Crișana. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

Surs FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul fabricatinromania.info