Povestea tristă a lui Mihai Căldăraru, OMUL care, până mai ieri dăruia BUNĂTATE, iar astăzi plânge că nu mai are puterea să ajute …

Pe Mihăiţă Căldăraru îl cunoaşte foarte multă lume. A apărut acum câţiva ani la o emisiune socială, unde se vorbea despre viaţa grea dusă de acesta prin orfelinatele dărâmate şi sărace, ale statului român.

Scăpat din “ghearele” neputinţei, Mihăiţă a dorit să se ridice, să aibă “ceva al lui”, să dărâme mitul “săracului băiat” care a trăit clipe de neuitat în casele de copii, bătut de cei mai mari, rămas fără hrana zilnică şi aşa foarte puţină … fără apă caldă, fără haine foarte bune şi curate … etc …

A părăsit lumea aia “inconfortabilă”, dar nu a uitat că acolo şi-a trăit jumătate din viaţă. Cu sufletul “golit de fericire” a ajuns să aducă el, bucurie pentru mii de oameni care nici acum, astăzi, nu au ce pune pe masă, cu să-şi îmbrace copii şi cu ce să-i pregătească în prag de început de şcoală …

Astfel, mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de părinți, imediat după naștere. La Revoluție, încă nu împlinise trei ani. Și-a regăsit familia abia după vârsta majoratului, însă a continuat să-și trăiască viața singur, pe cont propriu.

Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase. Bătăile luate în orfelinate l-au marcat pentru tot restul vieții. Supliciul îndurat pe toată perioada copilăriei i-a dat și un sens în anii ce au urmat, acela de a sări în ajutorul celor necăjiți, asa cum a fost și el.

loading...

În anul 2013, Mihai Căldăraru împreună cu alţi doi prieteni proveniţi tot din centrele de copii instituţionalizaţi, au înfiinţat Asociaţia MicNews din Bucureşti. Au urmat ani frumoşi cu muncă multă şi satisfacţii pe măsură. După atâţia ani de la înfiinţare, Mihai s-a decis să dizolve asociaţia, motivul principal fiind lipsa de sponsori care să-i ajute. Astăzi, Mihai Căldăraru doreşte să lupte pentru a putea găsi sprijinul necesar ajutorării copiilor şi bătrânilor nevoiaşi, acum în pragul Sărbătorilor de Iarnă.

Mihai nu cere bani! Tot sprijinul cerut pentru cei nevoiași constă în alimente, haine, dulciuri și alte produse de strictă necesitate. Munca de ajutorare a celor nevoiași are și o răsplată pe măsură, spune Mihai! Este vorba despre zâmbetul de pe fața lor!

Sursă VIDEO: Intact Media News