Româncele Daniela şi Monica au fost condamnate la ani grei de puşcărie în Marea Britanie, pentru jaf şi fraudă

Tinerele românce, Monica de 20 de ani din Manchester şi Daniela de 21 de ani din Harehills, au fost condamnate la câte patru ani şi două luni de închisoare pentru comiterea a şase infracţiuni de jaf şi 10 infracţiuni de fraudă. Tinerele femei se pare ca au acţionat după un plan arhicunoscut în România, după ce au băgat spaima în pensionarii englezi, jefuindu-i, scriu cei de la cititulnudoare.ro

Româncele au fost condamnate pentru comiterea a şase infracţiuni de jaf şi 10 infracţiuni de fraudă. În câte zile, româncele au comis cele 16 infracţiuni de care au fost găsite vinovate.

Conform North Yorkshire Police, cele două românce obişnuiau să bată la uşa persoanelor în vârstă. Se dădeau reprezentantele unei organizaţii care ajută persoanele surde şi solicitau donaţii.

Cele două profitau de bunăvoinţa gazdelor şi, sub pretextul că au nevoie să bea un pahar cu apă sau să meargă la toaletă, spionau şi sustrăgeau bani sau bunuri de valoare.

După ce două dintre victime au oferit detalii concludente, româncele au fost prins având asupra lor mai multe bunuri furate. Articolul continua dupa reclame…

loading...

Româncele şi-au recunoscut infracţiunile comise într-o perioadă de patru zile dar, chiar şi aşa, au fost condamnate la câte patru ani şi două luni de închisoare cu executare.

Magistraţii au recunoscut că au aplicată o pedeapsă apropiată de maximul posibil pe motiv că „pe lângă furturile comise, le-au răpit victimelor posibilitatea de a se simţi în siguranţă în propriile case”.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul cititulnudoare.ro