Ultima ORĂ! Ce se va întâmpla cu pensiile speciale și salariile „nesimțite”?

Invitat aseară la o emisiune de la Digi 24, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a explicat care este strategia guvernului Orban în privința “pensiilor speciale” și a “salariilor nesimțite”.

Ministrul de finanțe este foarte atent la respectarea drepturilor celor care au contribuit la fondul de pensii şi preferă ca eliminarea pensiilor speciale să se facă prin proiect de lege dezbătut și aprobat în Parlament.

Din declaraţiile acestuia, se va ţine cont şi de salariile exagerate ale unor bugetari, iar ministrul crede că această problemă va dispărea odată cu reorganizarea ministerelor, al căror număr se va reduce de la 24, câte a avut guvernul Vioricăi Dăncilă, la 16.

„Eu am un proiect în Parlament de eliminare a pensiilor speciale în afara celor pentru militari. PSD a votat împotrivă. Sper ca acum la Camera Deputaților să găsesc mai multă susținere și să-l trecem și atunci am face o economie. E clar că noi vrem un sistem de pensii pe contributivitate pentru toată lumea. Este ceea ce ne dorim, nu vrem să avem două Românii. Nu e nimeni mai special în România. Toți plătim contributivități, să luăm aceeași pensie. Există mai multe soluții la care ne uităm. Eu aș prefera prin dezbatere în Parlament, să fie clar proiect de lege – poate al meu, dacă nu poate alt proiect de lege – dar aș vrea să găsim soluția în dezbatere în Parlament și este și soluția favorită a premierului”, a declarat joi seara Florin Cîțu, la Digi24.

Întrebat ce crede despre „salariile nesimțite” de la stat, adică cele care pur și simplu sfidează orice grilă de salarizare, ministrul de finanțe a răspuns că problema se va reglementa odată cu reorganizarea ministerelor.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul Digi 24