Englezii ne trimit în ţară doi violatori români, care au batjocorit o tânără de 16 ani, în Marea Britanie

Faptele s-au întâmplat în primăvara anului 2016, atunci când doi români au urmărit, ameninţat cu uciderea, supus la perversiuni sexuale şi violat o adolescentă minoră care abia se despărţise de amicii săi şi mergea la o întâlnire cu prietenul ei, scriu cei de la ziarulromanesc.net

În vara acestui an, Curtea de Apel Alba Iulia a dispuns recunoaşterea hotărârii pronunţate în 2017 de Curtea Coroanei Northampton, care i-a condamnat pe Beniamin-Ovidiu Ban şi Cosmin Alexandru Vinţan la 14 şi respectiv 16 ani de închisoare, dar a adaptat pedepsele la legislaţia românească, ceva mai blândă decât cea britanică, stabilind în cazul fiecăruia aplicarea pedepsei de 12 ani închisoare, din care se va scădea durata arestării preventive şi durata deja executată în Marea Britanie.

Astfel, autorităţile judiciare din Marea Britanie doresc transferul într-un penitenciar din România a celor doi bărbaţi din Hunedoara care au violat şi obligat la sex oral o adolescentă de 16 ani din Anglia.

„În fapt s-a reţinut că la data de 24.04.2016 inculpatul, împreună cu B. B.O. condamnat în aceeaşi cauză, a urmărit şi condus pe minora L. M. în vârstă de 16 ani, pe o alee întunecoasă şi îngustă, unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi ameninţări cu moartea, a întreţinut raporturi sexuale normale şi acte sexuale orale cu persoana vătămată”, se arată în considerentele reţinute de Curtea de Apel Alba Iulia în decizia privind soluţionarea solicitării de transfer formulate anul acesta de autorităţile judiciare britanice.

De reţinut că ambii violatori aveau condamnări penale în România. Cosmin Alexandru Vinţan fusese condamnat de Judecătoria Hunedoara la pedeapsa de 8 ani închisoare. Celălalt inculpat, Beniamin-Ovidiu Ban a mai suferit o condamnare pentru viol în România, fiind condamnat de Judecătoria Caransebeş la pedeapsa de 2 ani închisoare.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.net