Se dau bani de la stat! Fiecare patron care angjează un ucenic, primeşte 2.250 de lei pe lună subvenţie.

Toate firmele mici şi mijlocii primesc un nou ajutor de la stat, prin intermediul subvenţiei de 2.250 de lei pe lună. Subvenţia este destinată să îi ajute pe patroni să atragă noi angajaţi pe care să îi formeze, scriu cei de la 3minute.net

Subvenţia este benefică atât pentru angajatorii, cât şi angajaţii au de câştigat, întrucât cei din urmă se pot specializa într-un anumit domeniu în timp ce sunt şi plătiţi.

Potrivit gândul.info, în ultima vreme, tot mai mulţi antreprenori, mai ales cei cu noi afaceri, dar şi muncitori, au descoperit avantajele programului de formare a ucenicilor, spun autorităţile.

Fiecare antreprenor care angjează un ucenic primeşte 2.250 de lei pe lună subvenţie de la stat.

Şi specialiştii văd cu ochi buni această măsură. „Mediul privat oricum avea o problemă că nu mai reuşea să găseacă forţă de muncă. Ucenicia este o formă de evoluţie în profesie, întotdeuna dacă depăşeşti această fază poţi să te împlineşti, să devii bun profesionist, poţi să te împlineşti la tine acasă”, a explicat Dan Chirleşan, economist.

loading...

Anul acesta, numărul ucenicilor angajaţi a crescut cu 30% faţă de 2018.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul 3minute.net

1 Comment

  1. Da si uite asa pierde tot omul de rand ,daca statu ajuta patronul dc statul nu il obliga si pe patron sa nu isi bată joc de angajat ? Ex nora mea cu 3 ani de facultate cu o facultate pe linie cu 10 cu bursa în cei 3 ani de facultate cu bursa a intrat si la master ,a început să lucreze după terminarea facultăți la un asa zis patron în domeniul resurse umane profilul facultății făcute cu program de la ora 9 la orele 17 cand nici odată nu o lasa la ora 17 ce de multe ori la 19 -20 si lua 13 mil pe luna ,bătaie de joc de un student care a fost de 10 pe bune si pe merit ,pt ce sa dea statul banii patronului cand el își bate joc de angajat ,cand se va ocupa statul de asa zisi patroni care profita si de la stat si de la angajat ? Pt asta nu stau tinerii în tara pt ca nu sunt apreciati după merit pt ca nici statului român nu le pasa de tineri si nici patronilor …nimic nu va fi bine în România și tinerii tot vor pleca la un trai mai bun ,patronii sa nu se mai plângă ca nu au forța de muncă ca nu au din cauza lor ca vîr sa se îmbogățească pe spatele altora …rusine

Dacă ţi-a plăcut, lasă şi tu un comentariu ...