Ai CARD CONTACTLESS? Atenţie! Hoţii îţi pot FURA banii şi datele de identificare, doar trecând pe tine, pe stradă – Video

Vin Sărbătorile de Iarnă şi cu toţii vom fi nevoiţi să mergem la cumpărături în marile magazine. Luna decembrie este cunoscută ca fiind momentul în care hoţii îşi umple buzunarele cu bani furaţi de la fiecaree din noi, dacă nu suntem atenţi la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Astfel, s-a demonstrat că hoţii vă pot fura banii sau datele de identificare doar mergând pe lângă dumneavoastră pe stradă. Există în acest moment, mai multe aplicaţii de smartphone, care scanează datele, iar cu ele se pot clona carduri şi se pot face plăţi din acel cont.

Cei care se ocupă de securitate cibernetică spun că metodă este foarte folosită, mai ales că victimele NU au cum să îşi dea seama pe moment ce se întâmplă.

Conform celor de la extranews.ro care citează stirileprotv.ro, specialiştii în securitate cibernetică au descoperit că hackerii NU mai au nevoie să monteze dispozitive speciale la bancomate ca să fure datele de pe card sau chiar banii.

În momentul când datele noastre ajung pe mâinile infractorilor, acestea sunt folosite la clonarea cardurilor cu care hackerii fac cumpărături online în numele titularului. Însă, nu se opresc aici: pot fura prin această metodă inclusiv bani direct de pe card. Articolul continua dupa reclame…

loading...

Gabriel Cîrlog, expert în securitate cibernetică: ”Tot ce trebuie să facă un atacator e să treacă pe lângă tine, să îl apropie de buzunarul tău cum am apropiat şi eu telefonul, şi în momentul acela să facă o plată sub limita setată de cardul tău de cele mai multe ori, 100 de lei”.

Ca să ne protejăm cardurile de cei care încearcă să le scaneze, experţii în securitate cibernetică ne recomandă portofele special create să protejeze cardurile, sau chiar huse.

Iar pe internet găsiţi o mulţime de tutoriale din care puteţi învăţa cum să vă protejaţi cardul folosind folie de aluminiu.

Mai mult, puteţi cere băncii un card ce nu are activată funcţia wierless, iar dacă aţi fost furat, puteţi raporta băncii tranzacţia suspectă şi puteţi cere banii înapoi.

Sursă VIDEO: AnitaJizz Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul extranews.ro