Spania – O familie de romi români și-a vândut fata de 16 ani unui alt clan, pentru 8.000 de euro

Instanța din Huelva a început o anchetă, după ce a fost depusă o plângere la autoritățile române, de către un cuplu din România, în care au arătat cum fiica lor sub 16 ani a fost răpită, introdusă într-o mașină cu forța de patru persoane și dusă în Spania, scriu cei de la ziarulromanesc.es

Reclamanţii au subliniat că minora i-a contactat telefonic, indicând că se află în Spania şi este căsătorită deja cu un bărbat român căruia nu îi cunoștea datele sale personale.

Ulterior, fata a cerut bani pentru a se întoarce acasă și a-și cumpăra haine, pentru că a susținut că nu are nimic de purtat și a adăugat că a fost victimă a bătăilor și că a fost obligată să se prostitueze în cluburi alături de o altă tânără din Almonte.

Procesul a ajuns pe rolul Instanței din Huelva, care a decis să-l continue cu ușile închise. Astfel, instanţa judecă vânzarea unei fete de 16 ani de către părinții ei unei alte familii, pentru a se căsători.

Din primele informaţii se pare că tânăra fusese lăsată însărcinată de un tânăr din clanul care a cumpărat fata. Împreună cu mama fetei (foto), mai sunt judecați mama și băiatul care au cumpărat fata. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Mama fetei care este acuzată de trafic de persoane se apără spunând că este vorba de două familii de romi, iar fapta loc nu este trafic de persoane, ci o tradiție legată de cultura romilor.

În prima ședință a procesului care a avut loc în spatele ușilor închise, în 11 decembrie la Secția a treia a Curții Provinciale Huelva, tânărul învinuit, a refuzat să răspundă la întrebările Parchetului, a informat agenția de presă EFE.

Pe aceeași linie s-au apărat și ceilalți doi inculpați, femeia care ar fi cumpărat fata și fiul ei, acesta din urmă acuzat și de o infracțiune de abuz sexual, după ce a lăsat-o gravidă pe fată.

Toți trei s-au declarat nevinovați, afirmând că ceea ce s-a întâmplat a fost „o chestiune de cultură, cea a țiganilor români” (“una cuestión de cultura, la de los gitanos rumanos”).

Mama fetei riscă 14 ani de închisoare – la cererea procurorului – pentru o infracțiune de trafic de persoane, iar pentru ceilalți doi inculpați se cer șase ani pentru aceeași infracțiune, la care se adaugă încă patru pentru tânăr pentru o infracțiune de abuz sexual.

După investigațiile inițiate în urma plângerii, s-a constatat cum acest clan ar fi plătit 8.000 de euro părinților victimei, în schimbul unui document care autoriza fiica lor să părăsească România și să locuiască în Spania.

În timpul unei prime intervenții a poliției, membrii clanului cumpărătorului român, o mamă și cei doi copii ai acestora au fost arestați; iar mai târziu, părinții minorei vândute, ea arestată în Huelva și el în România; de atunci, minora a rămas în grija Guvernului din Andalucía. Procesul continuă.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din strainatate, pe portalul ziarulromanesc.es