Un tânăr a murit pe loc în prima zi Crăciun, după ce i-a explodat o petardă în gură

Pentru un bărbat din localitatea Belceşti, judeţul Iaşi, seara de Crăciun a fost una fatidică. Acesta a murit după ce şi-a băgat în gură o petardă aprinsă, care a explodat, scriu cei de la observator.tv

Imediat s-a făcut apel la numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a deplasat o ambulanţă de la Târgu Frumos.

Din păcate pentru tânăr, leziunile provocate de explozie au fost deosebit de grave, astfel că medicii nu au putut decât să constate decesul.

IGSU: Nu utilizaţi artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spaţii închise.

În urmă cu puţin timp, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a lansat un apel privind utilizarea artificiilor şi petardelor. Articolul continua dupa reclame …

loading...

“Pe cât de spectaculoase sunt artificiile și petardele, pe atât de periculoase pot fi dacă sunt folosite necorespunzător.

Nu puține au fost cazurile când pompierii au acționat pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de utilizarea mijloacelor pirotehnice!

Pentru evitarea producerii unor evenimente negative, nu utilizați artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi și spații închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc și pe terase. Astfel de activități se vor desfășura în condițiile legii, în aer liber, la distanțe de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule.

Totodată, mijloacele pirotehnice se pot achiziționa numai din spații comerciale autorizate, iar utilizarea lor se va realiza cu respectarea instrucțiunilor menționate de producător”, a transmis IGSU pe Facebook.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul observator.tv