Italia: Un băieţel român de 13 ani a fost rănit de o petardă, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze mâna

În fiecare an, mass-media avertizează opinia publică prin articole şi interviuri ample, despre pericolul folosirii petardelor în preajma sărbătorilor. Astfel, nici acest Revelion nu a trecut fără ca cineva să fie rănit de petarde, iar victimele sunt ca de obicei adolescenți.

Un copil român în vârstă de numai 13 ani a fost rănit în seara de Revelion, de o petardă găsită pe stradă, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze o mână, scriu cei de la rotalianul.com citând cotidianul La Repubblica.

În seara zilei de marţi, în jurul orei 20:30, pe via Capuana din localitatea Quarto Oggiaro, provincia Milano, trei copii români cu vârste cuprinse între 15 și 13 ani, au găsit-o pe stradă şi au hotărât să o aprindă.

În acel moment, petarda a explodat în mâna adolescentului de 13 ani care a aprins-o, iar deflagrația i-a provocat răni atât de grave la mâna dreaptă încât, odată transportat la spitalul Niguarda din Milano, medicii s-au văzut constrânși să i-o amputeze.

Ceilalţi doi copii au fost şi ei răniți, cel de 15 ani suferind o traumă la față și arsuri la un ochi, iar celălalt băiat de 13 ani a suferit arsuri ușoare la nivelul frunții. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Conform statisticilor, şi anul trecut, chiar în ziua de Anul Nou, un alt adolescent român, de numai 15 ani, și-a pierdut un braț în condiții asemănătoare, după ce a aprins o petardă care i-a explodat în mână.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante depsre comunitatea românilor din străinatate, pe portalul rotalianul.com