Spania – O româncă a angajat un actor care semăna cu soţul ei mort, pentru a-i lua moștenirea acestuia

Un plan bine pus la punct avea să-l facă o româncă din Spania, pentru a pune mâna pe averea soţului decedat de curând. Românca în vârstă de 56 de ani, a fost ajutată de un actor și de un notar, însă „scamatoria“ a ieșit la iveală, iar românca riscă acum până la 4 ani de închisoare, scriu cei de la stiridiaspora.ro

Ce s-a întâmplat de fapt? Românca a lăsat să se înțeleagă timp de luni bune că soțul ei este bolnav, dar încă trăiește. Asta, pentru a avea timp să ticluiască un plan cu scopul de a-i rămâne ei toate bunurile, proprietățile și banii defunctului si soț. Astfel că la mijlocul lunii august 2014, femeia a solicitat serviciile unui notar din Logroño care să se deplaseze la domiciliul soțului, sub pretextul că acesta este grav bolnav și nedeplasabil, dar că dorește să facă unele modificări în testamentul său.

Înainte cu câteva zile de a chema notarul, femeia româncă plătise un alt bărbat (actor), care semăna cu defunctul ei soț, și pe care l-a „echipat“ astfel încât să nu i se vadă foarte bine chipul.

Odată ajuns în casă, notarul a fost condus de româncă în dormitorul „soțului“ ei de împrumut, care era culcat și purta o mască de oxigen care îi acoperea nasul și gura, astfel încât notarul să nu poată identifica corect chipul bolnavului, potrivit bolsamania.com.

„Prin acest sistem, impostorul a semnat testamentul în numele persoanei decedate“, declarând ca unic moștenitor pe soția sa, românca C.V., care avea să îi moștenească după moarte toate bunurile, acțiunile și drepturile, constând într-un apartament în Logroño, jumătatea nedivizată a unei case în Rabanera de Cameros, jumătate valoarea sumei existente în contul bancar (aproximativ 17.700 de euro) și un model vechi de Seat Ibiza.

loading...

Într-una din zile, românca a încercat să retragă copia testamentului de la notar, doar că trebuia plătit impozitul pe succesiune, iar bani nu avea. Astfel, a încercat să obțină bani de la frații răposatului ei soț, oferindu-le din bunurile acestuia contra sumei de 1.000 de euro.

În acel moment, frații săi știau că erau declarați moștenitori ai defunctului printr-un testament făcut încă din anul 2000. Imediat, aceştia şi-au dat seama că ar putea fi vorba despre o înșelăciune la mijloc.

Pentru procuror, faptele constituie infracțiuni de fals în înscriuri oficiale și fraudă pentru care se solicită o pedeapsă de patru ani de închisoare și o amendă de 3.600 de euro pentru româncă.

Sursă FOTO. citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din strainatate, pe portalul stiridiaspora.ro