Sute de animale au murit într-un incendiu, care a mistuit un adăpost din localitatea Stâlpu – Buzău.

Noaptea trecută, în jurul orei 03:00 a izbucnit un incendiu la un adăpost de animale din localitatea buzoiană Stâlpu. În urma incendiului de proporţii, câteva sute de animale au murit intoxicate cu monoxid de carbon şi alte substanţe toxice, scriu cei de la ziarero.antena3.ro

Potrivit Biroului de presă al ISU Buzău, incendiul a fost anunţat în jurul orei 3.00.

„La faţa locului s-au deplasat 30 de salvatori cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, patru de la Detaşamentul de Pompieri Buzău, una da la Detaşamentul de Pompieri Mizil şi încă una de la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă Berca, precum şi o ambulanţă SMURD”, a declarat sursa citată. (Agerpres)

Potrivit Biroului de presă al ISU Buzău, la sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu violenţă şi degajări mari de fum şi alte substanţe toxice. A fost afectată o suprafaţă de 6.500 mp de construcţii, hale şi birouri. Mai multe sute de animale nu au putut fi salvate, fiind intoxicate cu monoxid de carbon.

Sursa citată a precizat că pompierii au reuşit să salveze câteva sute de animale, cauza probabilă care a generat incendiul fiind un scurtcircuit la reţeaua electrică.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul ziarero.antena3.ro