Veste Rea pentru Românii din Marea Britanie!Aceasta părăsește U.E. la 31 ianuarie 2020

Susţinut de majoritatea firavă a electoratului englez, Guvernul de la Londra, condus de Boris Johnson, a stabilit că Marea Britanie o să iasă din Uniunea Europeană la 31 ianuarie, a declarat duminică ministrul britanic Michael Gove, scriu cei de la roineu.com citând site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit postului de televiziune SkyNews, Parlamentul va avea ocazia de a vota acordul de ieşire din UE în cel mai scurt timp.

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat că guvernul său a câştigat un nou mandat puternic pentru a finaliza Brexit-ul, iar lucrurile par să meargă în direcţia cea bună.

În această etapă, se pare că acestui Guvern conservator dintr-o singură naţiune i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul şi nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această ţară şi de a o duce mai departe” a declarat Johnson după câştigarea circumscripţiei sale din Uxbridge, Londra.

Premierul britanic a scris într-un mesaj pe Twitter că „Trăim în cea mai mare democraţie din lume” şi le-a mulţumit celor care au votat.

loading...

Premierul britanic Boris Johnson intenţionează să trimită noul acord pentru Brexit în Parlament înainte de Crăciun, a declarat duminică adjunctul ministrului de Finanţe, Rishi Sunak, relatează site-ul agenţiei Reuters.

“Mandatul superior pe care l-am obţinut în alegerile acestea este de a duce Brexit la bun sfârşit. Vom ieşi din Uniunea Europeană în câteva săptămâni, până la sfârşitul lunii ianuarie. Intenţia noastră este ca acordul de retragere să fie votat în Parlament înainte de Crăciun“, a declarat Sunak.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul roineu.com