Un bărbat a decedat după ce i-a fost refuzată pensionarea, fiind declarat APT de muncă

Cazul este unul obişnuit în Marea Britanie şi cu toate acestea, opinia publică a fost revoltată la aflarea acestei veşti, cetăţenii fiind vulnerabili în ceea ce priveşte pensionarea pe caz de boală. Conform celor de la stiri.aiudeanul.ro care citează publicația METRO, un bărbat a murit după ce o comisie medicală l-a declarat apt pentru muncă. Bărbatul se numeşte Steve Smith, locuieşte în Liverpool şi a lucrat toată viața până a contractat un emfizem pulmonar.

Steve era proprietarul unui atelier de reparații. După ce le repara, vindea mașini de spălat recondiționate, uscătoare, aragazuri și frigidere în Liverpool. A ajuns în punctul în care nu a mai fost capabil să lucreze. La testele medicale la care a fost supus a fost declarat apt de muncă, deși era clar că este incapabil să muncească.

Terry Craven este consilier pentru beneficii sociale si văzând nedreptatea adusă lui Steve de către sistem, s-a împrietenit cu acesta, după care pornit o investigație în urma acestui caz șocant. El a aflat conform cifrelor furnizate de Departamentului pentru Muncă și Pensii, că 7.990 de persoane au cerut pensionarea pe caz de boală. Majoritatea au murit în termen de șase luni de la înregistrarea cererii lor, după ce aceasta a fost respinsă.

Terry Craven a încercat să îl ajute și de-a lungul timpului şi a fost primul care a sunat la numărul de urgență când a realizat cât de grav este bolnav.

Steve a fost internat la spital unde i s-a spus că suferă de pneumonie. El nu a reușit să se mai recupereze în urma bolii și a murit ulterior. Prietenul lui este convins că Steve nu ar fi murit atât de curând dacă ar fi fost pensionat pe caz de boală. Articolul continua dupa reclame…

loading...

Aproximativ 1.600 de persoane cu boli grave, care nu au ajuns la vârsta pensionării, mor în fiecare an. Asta după ce le este refuzată pensionarea pe caz de boală și sunt declarați apți de muncă. Se întâmplă în Marea Britanie și guvernul a fost nevoit să admită această stare de fapt.

Ancheta realizată în urma morţii lui Steve a durat doi ani de zile, iar concluzia a fost aceea că bărbatul era inapt din punct de vedere medical. Cu toate acestea, nici până în ziua de astăzi nu i s-au plătit banii care i se datorau din partea statului englez.

Cu toate că guvernul este pe zi ce trece tot mai preocupat de sănătatea oamenilor, procesul de evaluare în cadrul comisiilor medicale a rămas acelaşi, iar Terry Craven va lupta pentru ca procesul de evaluare medicală să fie schimbat imediat.

În concluzie, Steve ar mai fi trăit o perioadă bună de timp, dacă i s-ar fi acordat pensia de boală, iar calitatea vieții lui Steve s-ar fi îmbunătățit simțitor. Ar fi putut să se mute într-o locuință pe care și-ar fi permis să o încălzească corespunzător. Ar fi avut o șansă la viață pe care sistemul i-a refuzat-o.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul stiri.aiudeanul.ro