Doi români au făcut puşcărie în Italia pe nedrept şi au fost despăgubiți cu peste 17.000 de euro fiecare

În luna noiembrie a anului 2011, un șofer de TIR care circula pe Strada Statală 16 bis din localitatea italiană a fost jefuit. Un autoturism marca Audi a depășit automarfarul și la un moment dat l-a constrâns să oprească. Din maşină au coborât două persoane înarmate cu un pistol și o pușcă şi l-au obligat pe şofer să urce la ei în autoturism, după care l-au abandonat undeva tot pe Strada Statală 16, dar în zona Giovinazzo. Jefuitorii au furat astfel TIR-ul cu marfă cu tot, iar șoferului nu i-a rămas decât să denunțe furtul, scriu cei de la rotalianul.com citând Foggia Today.

Odată anunţate organele de poliţie, acestea au interceptat semnalul GPS al dispozitivului montat pe semi-remorca TIR-ului furat și au găsit astfel mijlocul de transport parcat într-o zonă închisă cu gard din satul Pezza della Meta din Orta Nova (provincia Foggia).

Lângă zona unde a fost abandonat TIR-ul, se afla și o construcție zidită în care locuiau doi bărbați români: Ionuț Bonculescu, astăzi în vârstă de 30 de ani și Dumitru Spiridon de 41 de ani.

Fără să stea pe gânduri, poliţiştii i-au arestat pe cei doi români, iar viața lor a fost pur și simplu oprită în loc timp de 102 zile pentru simplul fapt că locuiau în aceeași zonă unde a fost abandonat automarfarul furat.

Astfel, 48 de zile le-au petrecut în penitenciar, iar restul în arest la domiciliu, fiind trimiși în judecată între timp. Conaționalii noștri au trecut astfel printr-un proces lung și dureros care a durat ani de zile.

loading...

După ani de zile de procese, în aprilie 2017 judecătorii de la tribunalul din Foggia i-au declarat pe cei doi români nevinovați pentru că „nu au comis fapta”, iar sentința a fost definitivă.

Obţinând nevinovăţia, românii au cerut continuarea procesului cerând să fie despăgubiți, iar zilele trecute au primit sentința și în această privință: 235 de euro pe zi pentru cele 48 de zile petrecute în penitenciar și 117 euro pe zi pentru cele 54 de zile petrecute sub arest la domiciliu.

După aproape trei luni și jumătate petrecute în detenție și 8 ani de drumuri prin tribunal, cei doi români au fost despăgubiți așadar cu suma de 17.598 de euro fiecare.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com