Italia – Un român a fost judecat pentru că a găsit un telefon pe stradă și l-a dus la Primărie

Un român din Italia a trecut printr-o întâmplare absurdă, care putea să-i aducă şi condamnarea la închisoare. Conaţionalul nostru este rezident în localitatea Lucca Sicula din provincia Agrigento (Sicilia) şi a fost trimis în judecată de autoritățile locale cu acuzația de furt, doar pentru că a vrut să returneze proprietarului un telefon găsit pe stradă, scriu cei de la jurnalemigrant.com

Potrivit presei locale, Neculai Marin în vârstă de 40 de ani a găsit în data de 5 martie 2017 un telefon pe stradă.

Fiind un om cinstit și având cele mai bune intenții, acesta s-a prezentat la Primăria din localitate pentru a lăsa telefonul acolo, în speranța că va fi găsit proprietarul.

Cu toate acestea, bărbatul român a fost denunțat apoi pentru furt și a fost trimis în judecată, fiind astfel nevoit să suporte un proces în tribunal care s-a terminat acum câteva zile.

Din fericire, judecătorul Grazia Scaturro a acceptat argumentele aduse de avocatul Pasquale Danna, care l-a reprezentat la proces pe românul nostru, ca fiind valide și l-a declarat pe Neculai Marin nevinovat fiindcă „faptul nu constituie o infracțiune”.

loading...

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul jurnalemigrant.com