Germania – Patru români au primit 30 de ani de închisoare pentru că jefuiau case şi legau victimele cu cabluri, apoi le băteau

Totul a început pe data de 29 septembrie 2015, atunci când o persoană din Remagen (Germania) a fost victima unui jaf deosebit de violent, comis în propria sa locuință, scriu cei de la ziarulromanesc.de

Atunci, la ora 02:30 noaptea, patru români au intrat în mod violent în casa victimei în vârstă de 51 de ani, au legat-o cu cabluri și au lovit-o cu brutalitate cu pumnii în față, în plus amenințând-o că-i vor tăia gâtul.

Hoţii au furat circa 40.000 de euro din seiful aflat în locuință și apoi au fugit. Cu toate că era bătută şi legată, victima a reușit să se elibereze și a sunat imediat la numărul de urgenţe.

Poliţiştii care anchetau cazul, au descoperit că doar cu două zile înainte, fusese comis un alt jaf într-un apartament din Nieder-Olm, lângă Mainz, modul de operare fiind identic. Victimele au fost doi bătrâni, soț și soție.

Hoții le-au furat soților bijuterii, ceasuri și telefoane mobile pe care apoi le-au amanetat în schimbul sumei de 300 de euro. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Deoarece era cu siguranţa o legătura între cele două atacuri, anchetatorii din Remagen au transferat cazul la Mainz pentru investigații ulterioare.

Cei patru români au fost identificați și pe numele lor au fost obținute mandate de arestare. Trei dintre hoţi au fost extrădați din România în Germania în 2017. Au fost judecați pentru cele două jafuri și condamnați la închisoare.

Al patrulea român a fost extrădat numai în 2019 și săptămânile trecute Tribunalul din Mainz l-a condamnat la 7 ani și 9 luni de închisoare.

Astfel, totalul pedepsei pentru cei patru este de 30 de ani și 9 luni de detenție, informează Inspectoratul Poliției Judiciare din Mayen.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul ziarulromanesc.de