Un angajat al unei primării din Italia a fost judecat pentru că a încercat să violeze o româncă, chiar în biroul instituției

Fapta condamnabilă s-a întâmplat în data de 3 februarie 2016, atunci când o femeie româncă rezidentă în localitate a intrat în biroul unui funcționar al primăriei Montesilvano din provincia Pescara, cu speranța că va găsi un loc de muncă, scriu cei de la rotalianul.com

În momentul când românca a intrat în biroul funcţionarului Di Donato, peste ei a intrat fostul primar al localității, Francesco Maragno, însoțit de doi polițiști municipali.

Conform Il Messaggero, Maragno știa despre alte astfel de episoade puse în scenă de funcționarul primăriei, care obișnuia să se retragă în biroul său cu femeile, iar când a văzut-o pe femeia româncă intrând acolo, fostul primar a decis să alerteze carabinierii și a dat buzna în încăpere împreună cu doi agenți de la Poliția Municipală.

Costantino Di Donato era cu cureaua de la pantaloni desfăcută și negru de furie că a fost prins în fapt. Femeia româncă era speriată și în același timp rușinată de situația în care se afla.

Astfel, Di Donato a început să o sărute cu forța pe femeie, să o pipăie pe sâni și chiar să se descheie la pantaloni, iar fapta sa s-ar fi transformat în scurt timp în viol dacă în birou nu ar fi dat buzna fostul primar al localității. Articolul continua dupa reclame …

loading...

în acel moment, funcţionarul Costantino Di Donato a fost denunțat apoi pentru tentativă de viol asupra femeii și a fost concediat din funcția sa de la primărie, iar procurorul Andrea Papalia, care a investigat cazul, a decis să-l trimită pe bărbatul italian în judecată.

Luni 27 ianuarie 2020, procurorul care s-a ocupat de caz, i-a cerut judecătorului ca fostul funcționar al primăriei din Montesilvano să fie condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru fapta italianului, motivând astfel cererea sa:

Prin intermediul amenințărilor și al violenței fizice a constrâns femeia să se supună actelor sexuale, ținând-o cu forța de mâini, sărutând-o pe buze împotriva voinței sale și pipăindu-i sânul și picioarele.”

„Este vorba despre un episod de hărțuire violent și odios care ar fi putut deveni și mai violent dacă nu interveneau forțele de ordine și care, printre altele, a fost comis de un funcționar public în interiorul unei clădiri publice. Dovada principală vine din mărturia victimei care este lipsită de contradicții și în perfectă concordanță cu situația constatată de agenții de poliție care au intervenit. Agenții au observat starea de teamă a victimei și furia acuzatului pentru că fusese descoperit. Ulterior la locul faptei ajunseseră și carabinierii care l-au văzut pe acuzat mimând gestul tăierii gâtului spre femeie. O intimidare clară, care nu ar fi fost necesară dacă Di Donato nu ar fi avut nimic de ascuns, iar pe de cealaltă parte, nu vedem de ce femeia ar fi trebuit să inventeze totul”, a mai adăugat procurorul în rechizitoriul depus.

În timpul procesului, femeia româncă a cerut prin intermediul avocatului care o reprezintă, să fie despăgubită cu suma de 50.000 de euro pentru trauma suferită.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe interesante despre comunitatea românilor din străinătate, pe portalul rotalianul.com