Un medic român a fost arestat în Franţa pentru că a sărutat și pipăit pacientele, chiar şi pe cele de 90 de ani

Medicul român are vârsta de 46 de ani, iar în anul 2015 a fost angajat pentru a-și practica meseria, într-un sat dintre Cancale și Saint-Malo. Și-a părăsit țara pentru a veni să lucreze în Franța, dar se întoarcea în România regulat pentru a-și vizita familia, scriu cei de la newsromania.net

În anul 2017, bărbatul îşi desfăşura activitatea într-o casă de bătrâni de unde a fost suspendat după „sărutarea unei paciente”. La sfârşitul anului 2019, o pacientă în vârstă de 90 de ani a depus o plângere la jandarmeria din Cancale în care a explicat că a fost atinsă indecent.

Conform declaraţiei dată de pacientă, se pare că în timpul unei consultații, medicul i-a cerut să-și desfacă sutienul, a mângâiat-o pe piept și i-a complimentat sânii. Fapte „care nu au fost practicate niciodată de fostul ei medic”, le-a spus jandarmilor.

Imediat, în urma plângerii depuse a început ancheta, iar jandarmii au contactat peste 150 de paciente ale medicului. Dintre acestea, 8 au depus plângere pentru agresiune sexuală, printre care o minoră de 13 ani.

O fată în vârstă de 15 ani, îşi aduce aminte că într-una din zile a solicitat o scutire de sport, dar a refuzat să-și scoată sutienul şi cu toate acestea, a simțit cum medicul „îi pipăia sânii cu mâna”. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Medicul român se apără afirmând că „modul său de examinare a fost interpretat greșit”, că făcea astfel de „gesturi pentru depistarea cancerului de sân”.

Tribunalul din Rennes a examinat săptămâna trecută solicitarea de eliberare din închisoare a medicului acuzat de agresiuni sexuale asupra unor paciente, în zona Saint-Malo, nord-vestul Franței.

El a cerut să fie eliberat din închisoare în așteptarea procesului, spunând că va rămâne în regiune pentru a răspunde citațiilor pe care le va primi de la judecători. „Întreaga sa familie fiind în România, există riscul să fugă”, a declarat procurorul, solicitând să rămână în arest preventiv.

Avocatul său a susținut că românul nu „mai poate repeta astfel de acte” întrucât a fost suspendat de Colegiul Medicilor în așteptarea rezultatului anchetei. Decizia va fi luată curând.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul newsromania.net