Londra – Un român şi-a pierdut piciorul într-un accident de muncă şi a primit 2 milioane de lire sterline, compensație

Un român de 25 de ani dintr-un sat nemţean a plecat în Anglia ca să-ţi facă un rost în viaţa şi s-a angajat să lucreze într-o fabrică de ansambluri metalice din Londra, scriu cei de la 3dots.ro

În anul 2015, aflat la muncă, o macara de pe secţie s-a oprit, iar el a folosit procedura de intervenție cu care fusese instruit, cățărându-se pe un stâlp unde erau comutatoarele pe care trebuia să le reseteze.

În timp ce muncitorul român se afla urcat pe stâlp, fără să știe că el era sus, unul dintre colegii de secție a pornit o altă macara care i-a secționat piciorul.

Imediat a fost transportat la spital şi i-a fost amputat piciorul, iar românul nostru a intrat în depresie, gândindu-se mereu la faptul că nu va mai putea munci.

”Îmi aduc aminte când am mers să-l văd, am început să-i explic ce se întâmplă legal cu procesul, ce trebuie să facă, peste ce trebuie să ne uităm. Și acum când mă gândesc la momentul ăla îmi aduce fiori. Eu tot spuneam de proces și el mi-a zis: Remus, mie mi-e dor de o ciorbă cu mărar mult făcută de mama, la țară. Articolul continua dupa reclame …

loading...

Și ăsta e un semnal de alarmă pe care ți-l dă cineva pe care îl vezi pe patul de spital fără un picior și îți spune: voi aveți grijile voastre avocățești, dar pentru mine acum cel mai important lucru este ciorba făcută de mama”, a povestit Remus Robu, cel care l-a reprezentat în instanță.

Avocatul spune că a luptat cinci ani de zile cu societatea care nu voia practic să își recunoască vreo vină. Și care nici nu avea asigurare, care în Marea Britanie e obligatorie.

”Din 2015 până acum o săptămână am negociat. A fost o perioadă lungă pentru că a trebuit să ținem toate dovezile medicale, noi a trebuit să expunem pas cu pas toate problemele pe care le-a atras acest accident. Mă refer aici și la problemele emoționale, fiindcă prietena lui de atunci l-a părăsit. Dar asta e doar o parte. A fost și în interesul lor să tărăgăneze pe cât posibil, probabil în mintea lor a fost că o să plece înapoi în România”, povestește Remus Robu.

Cazul nu a mai ajuns în instanță, daunele fiind obținute prin mediere. În ziua înțelegerii, s-a negociat mai bine de nouă ore, de la 10 dimineața la 7 seara. A contat extrem de mult probă video pe care românii au prezentat-o părții britanice. ”Am avut niște dovezi video și am arătat că după acest accident s-a continuat același sistem de muncă. Am avut pe cineva din interior care a filmat cum cobora pe același stâlp.”, spune Remus Robu.

Beneficiarul celor două milioane de lire sterline este dintr-un sat din Neamț. Nu vrea să se știe exact de unde și nici nu a dorit să-și facă public numele pentru că nu vrea să se afle despre faptul că este milionar în lire sterline și, mai important, nici că are un handicap, deși proteza pe care o folosește în prezent nu lasă să se vadă acest lucru.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul 3dots.ro