Video – Medicul chinez de 34 de ani care a avertizat lumea în privința coronavirsului a murit

În momentul când a fost semnalată apariţia temutului coronavirus, un medic chinez a încercat să avertizeze populația, despre pericolele pe care acesta le poate avea pentru corpul uman. Acel medicul a murit astăzi, scriu cei de la lool.ro citând CNN.

Li Wenliang, un doctor de 34 de ani din Wuhan, le-a spus prietenilor săi să își avertizeze discret cunoscuții. La câteva ore, mesajul său s-a viralizat pe internet, iar numele lui nu a fost șters din mesaj. “Când am văzut mesajul circulând online mi-am dat seama că lucrurile au scăpat de sub control și că probabil voi fi pedepsit”, a povestit acesta.

La scurt timp, Li a fost acuzat de lansarea de zvonuri false de către poliția din Wuhan. A fost unul dintre medicii luați în colimator de poliția chineză pentru că a încercat să dezvăluie existența virusului la puțin timp de la apariția sa. În prezent, coronavirusul a ucis 565 de oameni și a infectat 28353 de oameni la nivel mondial.

Medicul a fost spitalizat pe 12 ianuarie, după ce a luat noul virus 2019nCoV de la un pacient. Li Wenliang a decedat joi.

“Suntem profund îndureraţi de moartea doctorului Li Wenliang. Trebuie să remarcăm cu toţii munca sa în cazul virusului 2019nCoV”, a reacţionat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

loading...

Sursă VIDEO: NowThis Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul lool.ro