Avea doar 8 anişori şi a fost lovit de o maşină. După moarte a salvat viaţa altor trei copii

În data de 31 ianuarie 2020, o mașină a lovit în plin un băieţelul de 8 anişori, care se afla împreună cu fratele său pe marginea drumului, în localitatea Cămăraşu. În urma impactul cu o autoutilitară, băieţelul şi fratele său au fost răniţi, după care s-a unul dintre ei s-a stins la spital, scriu cei de la observator.tv

Imediat după tragicul eveniment rutier, părinții au făcut un gest extraordinar și au acceptat prelevarea organelor, iar acum alți trei copii au primi o nouă șansă la viață.

Băiatul fusese transportat la spital în stare gravă, comă profundă, cu prognostic rezervat, după accidentul produs la Cămărașu pe 31 ianuarie 2020. Și fratele său, de 12 ani, a fost rănit, dar a scăpat cu viață.

“La Cluj, un accident rutier a frânt, brusc, viața unui copilaș de doar 8 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, puterea de a dărui altor semeni acel bob de rouă care descoperă zorii unui nou început, care șterge coşmarul nopţilor de suferinţă, este un gest suprem”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj Napoca.

“Cu profesionalism şi responsabilitate, echipa de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp) a încheiat una din cele mai sensibile etape ale luptei pentru viață. Datorită acestui înger, doi copii, de 9 ani și de12 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. Medici români şi străini şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar”, se mai arată în mesajul publicat pe Facebook. Articolul continua dupa reclame…

loading...

“Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Sperăm că vor găsi alinarea la gândul că alţi 3 copii vor putea zâmbi. DA pentru VIAŢĂ!”, au transmis medicii.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul bservator.tv