Veste bună! Guvernul Orban măreşte bursele școlare pentru elevi

Veste bună pentru elevi! Bursele școlare vor fi mărite, potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Educației și semnat de premierul Ludovic Orban. Astfel, bursele ar urma să fie de minimum 150 de lei și vor fi plătite de autoritățile locale, care vor avea de asemenea posibilitatea de a le mări, în funcție de bugetul disponibil, scriu cei de la sursata.ro

– În anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 150 lei.
 
– Bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
 
– Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de posibilităţile financiare ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale 

“Uniformizarea alocării burselor prin stabilirea unui cuantum minim al fiecărei categorii de bursă răspunde nevoii de a sprijini sistemul pentru a deveni mai eficient, în special răspunzând nevoilor elevilor proveniți din grupurile dezavantajate / vulnerabile”, se arată în nota de fundamentare.

Sursă FOTO. Pentru păstrarea acurateţii informaţiilor, acest articol a fost PRELUAT INTEGRAL de pe portalul sursata.ro

loading...